tisdag 3 november 2015

Otrygg....

I helgen har det varit 2 stycken inbrott här på vårt område. 2(!!) stycken på gatorna nedanför oss...
Det känns så fruktansvärt otryggt. Och jag kan inte ens i min vildaste fantasi tänka mej in hur fruktansvärt jobbigt det är för dom som är drabbade..
Det är så sjukt. Här bor vi, mitt i ett villakvarter i lilla trygga Skillingaryd. Det cirkulerar folk hela tiden och där går iskalla inbrottstjuvar bara rakt in i någons hem och plockar åt sig av det DOM vill ha... Jag spryr, jag blir vansinnigt förbannad! Att man fan inte kan hålla reda på mitt och ditt... Vi bor här, där vi ska känna oss trygga och så bryter sig någon bara rakt in i våra hem. Vad är det som händer??
Nä, faktiskt! Jag känner mej banne mej inte alls trygg just nu, utan väldigt otrygg...
Jag är livrädd när jag går på morgonen, livrädd att jag ska stöta på "någon" som är och smyger på våra gator...
Tack gode gud för att vi har larm på vårt hus! Ett larm som ALLTID är på när vi inte är hemma! Ett larm som vi har lärt barnen att ALLTID sätta på så fort de går ut genom dörren! Jag vet många som har larm, men som aldrig sätter på det? Varför? För att en rutin inte skapats kan jag tänka mej.. Men det är en billig försäkring och en skön trygghet med huslarm! Så ni som har larm, sätt för bövelen på det från och med NU!
Vi har alltid haft det, så länge vi har bott här! Aldrig har vi behövt utmattat Securitas. Men nu vet vi att det funkar, ja alltså att Securitas kommer så fort vårt larm går på!
Förra veckan var Jonas farbror här och målade och missade att stänga av larmet. Det skrek och larmade högt och han visst inte hur han skulle få av det. Efter bara en stund kom Securitas och gick runt huset, ryckte i dörrar och fönster! Och även grannen kom över för att se vad som stod på! Så jo, ett larm är verkligen en trygghet och jag är verkligen så glad att vi har det!
Vi bor på en gata full med pensionärer, så det är ALLTID någon hemma på vår gata! En stor trygghet faktiskt!
Alltså vi har verkligen INGET värdefullt som en tjuv vill ha här hemma.. Det är ju inte så att dagens tjuv snor TV appareter och stereos.. Nä de snor pengar och guld och just av den sorten är det knapert av hemma hos oss!;-)
Men i vilket fall som helst, fy sjutton va jag känner mej otrygg.. Vem vet vem som står och tittar igenom ett fönster här hemma just nu i skrivande stund? Speja av läget där ute i mörkret och ingen ser dem... Nä fy, nu ryser jag av rädsla...
Dessutom springer det tydligen runt en varg här i vårat kvarter... Alltså snacka om att känna sig otrygg... Jo jag vet, en varg är är säkert räddare för oss. Men ändå, de känns otryggt och olustigt att den springer runt just där våra barn går på förskola och skola... Man vet ju faktiskt aldrig vad en hotad varg kan ta sig till..., 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!