måndag 6 november 2017

Minisemester med familjen Tajkon!

Kidsen hade ju höstlov förra veckan och för ett par veckor sedan kom vi på att vi kanske borde göra något med våra kids på lovet?! Har inte hänt särskilt ofta att vi varit lediga på deras lov!
Hockeysäsong som det är just nu så känns det liksom inte som att vi ses särskilt ofta här hemma.. Så sagt och gjort, vi bokade hotell och äntligen kom torsdagen då vi skulle åka upp till vår vackra huvudstad!
 Inlastade i bilden vid 8! Packade gjorde vi på morgonen och så drog familjen tajkon iväg på minisemester!
 Vi kom upp till Stockholm lagom till  lunchtid och våra magar kurrade! Vi käkade på hotellets restaurang! Kanonbra mat och servis! Och det Alfred vill veta, det tar han reda på och att stå och kika igenom fönstret till köket så fick han också reda på hur våra hamburgare tillagades;-)
 Vädret var helt ok! Inget regn, då får man ju vara glad!;-) Och att göra en min på varje kort verkar som om det MÅSTE göras enligt vår blivande tonåring i familjen...
 Kidsen hade sett någon youtubestjärna som varit på soda nation, läsk från USA! Det fanns mycket att välja bland där, mååånga olika smaker! Den ena var äckligare än den andra.. Enligt mina smaklökar, men ungarna var galet nöjda med sin läsker som de köpte!;-)
 De hade även sett att det fanns en USA godis butik! Dit ville de naturligtvis också! Den här dagen blev lite vad de hade på sin önskelista!
Vi har liksom aldrig varit i Stockholm med våra barn och turistat! Så detta var första gången, stort för dem! Ja ja, även om de har varit i en sådan stor stad som Bangkok, så tyckte de att Stockholm va coolt!;-)
Alltså att Alfred är född till en typ katt eller i alla fall har varit i sitt förra liv det vet vi ju redan om.. Alltså han hittar alla möjliga platser att lägga sig på och vila.. Då när vi tog lite färddryck på en loka bar, så vilade han i fönstret...;-)
 Vi gick över en mil och ungarna höll på att bli en gnutta griniga på torsdagskvällen när vi skulle tillbaka till hotellet! Så vi va så turistiga och barnen ville åka tunnelbana, så då gjorde vi det! Spännande!;-)
 Här bodde vi, på Kungsholmen! Fint och mysigt hotell!
 Dusch och fix och så gav vi oss ut på kvällen för att leta matställe!
 Vi hamnade på en liten mysig tapasresturang med ett par bord! Men barnen var såå trötta och bara ville hem.. Det kanske syns?;-)
 Grabbarna hade ett eget hotellrum vägg i vägg med vårt rum! De kröp ner och jag och Jonas gick ner i hotellets bar och satt där och pratade till sent in på natten! Så mysigt!
 Alfred och Fabian hade stått och väntat på att frukostdörrarna skulle öppna tiiidigt på fredagsmorgonen... Först på plats! Vi andra låg och drog oss kvar i sängarna! Japp, grymma killar som reder sig själva!! Men när vi gick och skulle äta vid 9 så var det sååå grymt mycket folk att vi knappt tog oss fram till maten.. Sååå trist... Men men, inget att tjura över..
 Så tog vi oss ut på fredagsmorgonen till ett strålande underbart höstväder! Helt ljuvligt! Solen var så stark att jag fick lov att köpa mej ett par solbrillor akut!;-)
 Nä jag kunde visst heller inte vara normal på ett kort...;-)
 Så var vi lite kulturella och gick på Wasa museet!
 Och så gick vi vidare till Gröna Lund! Halloweentema där och grabbarna hade sett fram imot detta! Vi var där vid 12 och det var sjukt mycket kö... 2 timmar bara för att köpa biljett och de ropade ut att alla spökhus och sånt var fulla... Var det värt det? Nej, vi vände istället om och strosade lite på stan!
 Haha, jag borde spy på hamburgare.. Japp, det har blivit en och annan sån i helgen, men alla lika goda!;-)
 Vi tog båten över! Så galet vackert, men kallt!
 Det är förbannat vackert i Stockholm, de är det! Men nej jag skulle inte vilja bo där om jag så fått betalt! Jag är hur nöjd som helt att vara där som turist, men nej det är för stort och opersonligt för min smak! Alla är vi olika!
 Vi gick ner i slottskammaren! Det gillade grabbarna! Så mycket som de läst i skolan och nu fick de se allt detta! Kul!
 Ganska så folktomt på gatorna på fredagseftermiddagen när vi gick hem till hotellet! Men galet vackert med solen som höll på att gå ner bakom alla husen!
 Grabbarna bestämde sig för att gå och basta och jag bestämde mej för att lägga mej i ett värmande bad! Helt ljuvligt skönt att få vila de stackars fötterna och den genomfrusna kroppen!
 Att gå ut och äta med kids som är trötta?! Då väljer man något smidigt och så tar man taxi dit man ska!;-)
 Så väljer man TGI fridays och käkar där! Älskar de! Älskar att barnen kan sitta där och måla och de behöver inte sitta stilla om de inte orkar! Jäääkligt hög musik dock! Shit, till och med jag som älskar hög musik tyckte det var för högt! Så att sitta där och prata blev det inte så mycket över för;-)
 Familjen gris som svullat hela den här resan! Men japp, det är jäkligt gott med mat!;-)
 Helt slut och skiiitstora skavsår på fötterna.. Då får man visst ligga så här på golvet;-) Mååånga mils knatande har det blivit den här helgen!
 På lördagen var vi mer alerta och gick ner till frukosten i tid! Att sitta där och käka frulle i 2 timmar, läsa tidningen och låta ungarna springa och käka precis vad de vill! Lördagslyx!!
 Så drog vi ut på stan för shopping! Älskar shopping! Typ de gjorde grabbarna också i max 1 timme innan de tröttnade på att springa ut och in i alla affärerna! Vi köpte i alla fall lite! Så var alla nöjda och glada! Och så fikade vi med! Japp, man måste ju muta dem lite så att de får ny energi så att de kunde springa ännu mera i affärer!;-)
 På lördagen åkte vi ut till Vaxholm, hem till Anna och Shayne! Sååå kul att ses igen! Vi träffade ju dem 2 dagar i Mellby i somras och klaffade så himla bra! Härligt med lite ny vänskap! Man blir aldrig för gammal för att träffa nya vänner, så de så!;-)
 Alltså den här bilden! Jag tokälskar den! Shayne är grym på att sjunga och Jonas sitter där och njuter! Ja, eller han sjöng med också, men inte på den här bilden!;-)
 Vi drack och vi åt och vi pratade i timtal! Så sjukt härligt!
 Kanske att vi vaknade upp med lite ont i håret?! Men har man haft så trevligt som vi hade, så tar man gärna den smällen!;-)
Ljuvligt utsikt har de iallafall och bodde så sjukt fint i sitt hus!
 Hi hi, alltså dom här 2! Fabians favvo är Shayne! Hittar på en massa luriga bus hela tiden!;-)
 Det är något med män och såna här leksaker... Jonas var helt lyrisk som fick köra denna och hade nog suttit kvar där ännu om vi inte hade behövt åka hem;-)
 Och JAPP! Förstås fick smågrabbarna provköra och det var nog dagens höjdpunkt!;-)
Efter en minisemester med familjen Tajkon blir man så här trötta! Jag tror nog inte vi hann ens 5 minuter i bilen förens de sov gott i bilen alla 3! Åh jo då, jag sov också! Stackars Jonas, det är verkligen inte roligt för honom att köra på oss trötta människor! Vi älskar nämligen att sova i bilen och somnar så fort bilen börjar rulla!
Älsk på denna lilla minisemester! Den här helgen kommer vi att leva på länge och kunna spara i våra minnen resten av våra liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!