måndag 26 juni 2017

En härlig midsommarhelg!

Så kom vi ner till Mellby på torsdagskvällen och packade in oss och for och handlade direk... Ganska mycket folk och myyycket att handla!
Tog med mej Jonas, som allt som oftast lyckas nässla sig ur sånt här. Men icke den här gången. Han kan få behöva vara med och irra runt i affären och styra upp midsommarmaten han med precis lika mycket som jag! Så de så!;-)
 När vi kom hem så grillade vi, drack bubbel och satt ute till sent! Om det inte hade varit för de där förbannade knotten.. De höll på att ta död på mej och kröp in överallt.. Jag är inte känslig i vanliga fall, men de var HEMSKA!
Elda på kaffe är effektivt och vi fick bort ganska mycket av dem!
 Mmm, jooo... Han den där gubben Berg och jag.. Lika barn, leka bäst.. Samma skrot och korn;-)
 Man måste passa på att sitta ute när det är så skönt! Man måste det! Och vädret blev ju så mycket bättre än vad de hade lovat ju!
 Lördagsmorgonen var superhälig! Satt ute och åt frukost och njöt av de härliga strålarna!
 Mat och fix hela förmiddagen och sedan var det dags att fixa sig lite midsommarfin! Älskar verkligen den här klänningen! Dock en gnutta spänd över brösten.. Dessa jädrans bröst alltså... Kunde ju fått vara ett par storlekar mindre... Men men, nu är jag skapt så här.. Bara att acceptera och gå vidare;-)
 Midsommarmat! Sill och allt annat som hör till en svensk midsommar! MUMS!
 Vi dukade upp ute och satt där och käkade vår lunch! Sjöng några snapsvisor, slog sönder några glas och njöt av den goda maten!
 Sedan knatade vi ner de få metrarna till midsommarfirandet som är varje år! Barnen börjar bli så där för det, några känner sig lite för stora... Men är det midsommar så är det! Då är det väl klart att vi ska försöka få i oss lite av midsommardans och känslan kring stången!
 Det här ögonblicket när dessa höll varandra i hand! Det är inte ofta de sker.. Inte när de är vakna i alla fall.. Nä för fy sjutton va de har bråkat den här helgen.. Rena rama cirkusen kring barnen... Slåss och håller på och kan inte ens prata med varandra utan att nästan slå ihjäl varandra... *suck*
 Ett par danser kring stången innan stora regndroppar började falla ner på oss.. De flesta rusade hem. Så trist.. Detta regn som kanske är sååå välbehövligt, men hade väl inte behövt komma precis då?;-)
 När man försöker ta ett fint kort på mej och Jonas.. Ja då dyker Berg upp som gubben i lådan och bara förstör...;-)
 Till slut så!;-)
 Hem och äta smaskig tårta! En tårta som jag gör varje år! De traditionerna går inte att frångå.. För då blir både Per och Berg arga! Den är så snuskig god med hemmagjord kola/chokladsås!
 Ni ser... Han är som ett barn på julafton när den dukas fram!;-)
 Jag undrar just vad dessa 2 diskuterar? Ha ha, sååå rolig bild!
 Och så kidsen då.. De som var mer högt än lågt den här helgen... De hade sett på youtube att man visst kunde poppa popcorn i en burk.. Det gick så där. Men de var ju sysselsatta i si så där 20 minuter och var någorunda tys under den stunden iallafall....
 Jag är ju så bortskämd att jag får en midsommarpresent varje år av Jonas! I år fick jag en STOOR hatt! Han har tyckt att jag skulle köpa en i flera år.. Medans jag har tyckt att jag inte riktigt vet när jag ska använda den? Nu är det dags att börja använda en STOR hatt! Skitsnyggt ju!
 Så blev det 4:kamp! Jag lovade här dyrt och heligt att lyckades jag få i den lilla sktebollen i någon av hålen så skulle jag börja spela golf! Men se, jag kom inte ens fram till hålet. Så tråkigt då;-)
 Mitt under pilkastningen började regnet ösa ner över oss.... Men vad gör väl lite vatten....?
 Vi fortsatte istället tävlingen inne! Superkuliga grejer som vi gjorde!
 Som sagt.. Vad gör lite regn när man kan bada i det på altangolvet?!;-) Ja alltså dessa barn.. De sprang ut i regnet först med alla kläder och sedan bytte de om och dansade i regnet.... Ja, det verkade ju himla skönt de där...;-)
 Så grillade vi på kvällen! mumsig med bakad potatis som jag sedan grävde ur och blandade i lite annat göttigt för att sedan gratinera det med västerbottenost!
 Alla ungarna kröp sedan ner och kollade på film och vi var inte långt efter! Det blir långa intensiva dagar när man firar så här och trött blir man av all mat och dricka!
 Lördagsförmiddagen gick vi ut och traskade! Så skönt att gå av sig lite! Men sen kom som vanligt en liten skur.. Detta regn alltså... Både på gott och ont...
 Så klädde vi om och drog vidare till Laholm! Lunchdax!
 Normal? Inte på en fläck! Han är så trött på mej och mitt fotande jämt så han orkar inte ens vara normal längre på ett kort... Ja ja, alla är vi olika! Jag gillar att fota, andra gillar att golfa (läs Jonas) Alla har vi olika intressen här i livet...
 Lunchen var fantastisk! Kallrökt lax! Alltså det var så gott så jag gärna hade mumsat i mej en portion till;-)
 Så kom vi hem och då tyckte männen i huset att de gott kunde få gå fram till strandhotellet och ta sig en öl eller 2... Ja men absolut. Vi är gärna med de överaktiva barnen som ALDRIG blir trötta och som aldrig tröttnar på sina egna röster...
Så gick vi ner till havet! Japp, för badas det skulle det även om det blåste storm och inte var ett dugg varmt enlig oss mammor....
Denna vackra midsommarstång som kläs varje år! Åh, man bara stannar upp och njuter så vacker är den!
 När man står där på land och skriker: INTE FÖR LÅNGT UT NU!!! Och de inte hör ett skit för det blåser rakt mot en... STANNA DÄR!! Ingen bryr sig och vi mammor tänker: Vem av oss måste hoppa i för att rädda dem?
Det gick bra och efter en stund var vi mammor nöjda och ville gå hem!
 Om ungarna var nöjda? Aldrig! Dom är aldrig nöjda hur mycket man än gör med dem! Hur många gånger de än får pengar att gå ner i kiosken och köpa skit för... Hur mycket de än får göra....
Så papporna fick ta över och gå på tivoli en stund...
Efter ett par timmar var de hemma igen. Men nä, de va ju inget roligt att vara där.. Bara skit enligt dem...
Jag och Martina njöt i solen av tystnaden och ett glas bubbel när de var iväg!
 Så hämtade vi hem vedungsbakad pizza från strandhotellet! Sååå gott! Så härligt att sitta där och njuta av att alla var nöjda!
Jo men alla vi vuxna var supernöjda.. Men var barnen det? Var de trötta ens? Inte någonstans! Att de orkar hålla på, att de aldrig tröttnar...
Jag fick flippen när de aldrig lyssnar... När man sagt till 3000 gånger att det inte är ok att hålla på som de gör. Att de inte är ok att hoppa 5 pers på luftmadrasen. Att man ska slå ihjäl varandra, att man inte kan få allt i hela världen. Att när klockan är 22 så kan ju faktiskt vi vuxna få sitta ner och spela ett parti kort... Men INTE!
 Så jag satte på mej skorna och mötte den vackra natthimlen nere vid havet istället! Helt själv med  blåsten som stormade upp i mitt ansikte, tystnaden och vågorna! De behövde mina nerver där och då....
Igår pratade jag knappt med min familj, knappt idag heller.. Jag blir så fruktansvärt irriterad och ledsen att ingen jäkel kan ha respekt för de vuxna! Att ALLT jämt ska fokuserars kring barnen, från tidigt morgon till sena kvällen... Personligen tycker jag inte det är ok, någongång måste de fatta att det är nog... Man kan väl tyckas att de kan få vara lite lugnare vid 22 tiden i alla fall?  Nu är de ju så stora så man kan tycka det.. Men det verkar inte de tycka...
Jag tycker inte att mina barn som redan är sååå bortskämda ska ha ännu mer.. Men mycket vill väl ha mer... Men de kan de fetglömma från och med nu!
Nu har jag tagit på hårdhandskarna! Nu tänker inte jag vara så snäll längre... Vad får jag ut av det? Jo jag får ut ett gäng ännu mer gnälliga ungar som bara är otacksamma och som måste slåss med varandra hela tiden ännu mer! Jag blir tokig på dem!
Men annars, förutom att jag blev en aning less på alla kidsen som for runt!?! Åh ja då har midsommarhelgen varit helt fantastisk!!!
Nu räknar jag ner... 2 veckor kvar till semestern! Såååå välbehövligt känner jag! 2 ynka veckor!! Jiihaa!

3 kommentarer:

  1. Å nu bara en vecka kvar till semester!!
    Du är skitsnygg i klänningen! Och recept på tårtan, såklart..... om du hinner.
    Kram J

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!