torsdag 16 juli 2015

Överraskningsresa!!

Igår morse ringde vår väckarklockan 6:00... Jag trodde på allvar att någon skämtade med mej, att gå upp så tidigt har jag verkligen vant mej bort med på bara dessa 1 och ½ vecka.. Gud va man vänjer sig snabbt med sovmornar!
Upp kom vi och innan klockan 7 satt vi i bilen på väg ner mot Malmö!!
 Dagens överraskning blev; inspelning av sommarlovsmorgon!
Gissa om lyckan hos kidsen var total?! JA!!!
De sitter ALLTID fastklistrad vid TVn VARJE morgon och tittar på programmet och att få se hur det går till "bakom kulisserna" är ju extra roligt och att få se programledarna live!
 Så mycket folk som jobbar stenhårt så att varje liten detalj skall falla på plats! Wow, säger jag bara!! Grymt jobb de lägger ner!
 Den här ungen.. Ja hans humör de följde även med ner till Malmö... Han ledsnade lite då och då... Vi har pratat många år att åka ner dit och kolla på inspelningen, men sedan har det inte blivit av och jag är faktiskt glad att vi väntade med att åka ner tills nu när de är större!
 Så mycket folk, så svinkallt och full storm.. Ja dra mej baklänges va kallt det var... Men vad gör det när man har kul? Nä inget och vi vuxna kände nog att det var mer kallt än vad kidsen gjorde;-)
 Våra vänner Tobias, Lovisa, Elias och Vincent slöt upp och gjorde oss sällskap där på kullen!
Vi hade perfekt plats och hade utsikt över hela inspelningen!
Vi kom ca 1 timme innan självaste programmet började och det räckte gott och väl.. Hade man velat sitta ännu längre fram så kanske vi skulle varit där ytterligare en halvtimme tidigare...
 När de inspelade programmen sändes blev det ju lite "dötid" över för oss i publiken... Men vad gjorde det när man hade världens grymmaste underhållare som dansade och sjöng med oss i publiken
 Barnens favorit Alex var ju typiskt inte nog där just igår.. Han var visst ute på resa... Men dessa 2 programledare levererade dock grymt bra och bräkte på sin skånska!,-)
Har ni vägarna förbi eller planer på att dra iväg någonstans, så kan jag verkligen tipsa om att åka dit och vara med på inspelningen!
Detta får vi göra om nästa år igen! Det uppskattades av både oss och kidsen!;-)
 Inspelningsplatsen ligger verkligen fantastiskt vackert vid havet! Man ser både Touring torson och Öresundsbron!
Ja ba: -Kan vi inte ta en familjebild här vid de vackra klipporna...? Alltså det gick väl så där.. Alltid är det någon som ska vara lite rolig, som här där Fabian räcker ut de berömda snygga långfingret;-)
 Sen ville jag ha ett fint "uppställt" kort på grabbarna! Jag såg framför mej hur vackert detta kortet kunde bli när dom sitter där på klipporna och ler mot kameran och hur jag kunde förstora det och göra en tavla! Alltså det gick väl så där... En sekund efter att dessa kort togs flög dom ihop och började bråka och de 2 minsta fick ju lov att brottas där lite snyggt på klipporna..
Alltså dessa kids.. Undra om de någongång kan hålla sams? NEJ, de kan dom INTE... *suck och dubbelsuck*
Vidare styrde vi sedan bilen mot shoppincentret Emporia! Wow va mycket roliga affärer dom hade! Men WOW vilken dålig motivation jag hade till att handla.. Att jag ÄLSKAR REA är det ju ingen som har missat.. Men NEJ jag var inte ett dugg sugen på att köpa alla dessa sommarkläder och de var REA i varje butik och så lite höstkläder på det.. Men jag köpte lite krimskrams och så även snygga trosor på Victoria Secret!;-) Tanten ska bli snygg om fiffi!;-)
 Lunchen bestod av min älsklingsfavorit, sushi! Synd att vi inte har detta i Skillingaryd för då hade jag ätit det varje dag!;-)
Och sedan var det bråk och stim och tjo på grabbarna som tyckte det var dödens tråkigaste att gå i affärer... Att dom aldrig HAr lärt sig? Att dom aldrig lär sig? Ja jag menar, de har ju för sjutton varit med mej och shoppat sedan de bara var ett par dagar gamla, så de borde väl ha vant sig att shoppa ÄR roligt och inte någon tråkig sak att göra.. Jag ska banne mej påminna dem om si så där 5-8 år när de ber på sina bara knän att jag MÅSTE följa med dem in till stan och shoppa (läs betala) när de är tonåringar och de bara måste ha de där kläderna som alla andra har... Skitungar!;-)
 Så istället för att åka in till stan och shoppa vidare, drog vi vidare ut till Bara! Japp stället heter så som våra vänner Tobias och Lovisa bor på!
Det var ett gäng med trötta killar som kröp upp i soffan och vilade till reprisen av sommarlovsmorgon!
De vilade i alla fall ett tag, till Alfred och Fabian började bråka igen.. Alltså denna syskonkärlek, jag håller banne mej på att kräkas på deras tjapp och bråk H.E.L.A. tiden.. Att dom bara orkar vara i luven på varandra jämt? De roliga är att när någon av dem är borta, så frågas det jämt när den andre ska komma hem.. De vill liksom både äta kakan och ha den kvar.. Men det är väl det som kallas syskonkärlek kan jag tro?!
 Vi blev bjudna på ruskigt god grillade revben! Tjocka och "hemmagjorda" som de hade kokat själva från början och sedan grillat dem! Så möra att de bara föll i sär när man satte gaffeln i dem! MUMS!
 Vi satt länge på deras fina balkong, men sedan höll vi på att frysa ihjäl så vi gick in! Alltså vart är de fina varma sommarkvällarna någonstans? Jag saknar dem så jag dör en smula...
Vid 22:30 tiden tackade vi så mycket för oss och började vår långa resa hem!
Jag hade förstås dragit nitlotten och fick köra hem.. Nej då, så farligt var det inte, de gjorde jag mer än gärna så Jonas fick dricka öl med sin gamle vän!
De var så fantastiskt vackert ute! Himlen var rosa och alla små fina moln gjorde sig så där löjligt vackert på himlen! Jag bad Jonas ta ett kort på detta.. Men NEJ, alltså jag vet ju att jag inte kan be honom om sånt.. Han kan verkligen inte fota.. Ja ja, alla har vi ögon för olika saker så är det och alla är vi olika bra på olika saker;-) (Och nu kommer jag få skit för detta och han kommer ALDRIG mer fota det jag ber honom om... Detta kommer att kosta mej dyrt;-))
Innan 00 rullade vi hem på gården igen med ett lass sovande ungar i baksätet!
Jonas hade lovat att absolut inte somna och de gjorde han heller inte!
Men shit va jag börjar se dåligt i mörker.. Nästan otäckt att köra tyckte jag.. Dessutom var jag ju så sjukt trött efter att ha varit vaken sedan innan tuppfan själv, så att somna var ju inga som helst problem när vi kom hem!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!