måndag 6 juli 2015

Konsten att bara vara!

Vi har verkligen kommit in i en semesterlunk som heter duga...
Jag är så fruktansvärt trött och sover säker 10 timmar per natt, sover middag och det finns inte en chansen i världen att jag kan hålla ögonen öppna på kvällarna när vi sätter oss framför TVn och ska se på film!
Semester var verkligen vad jag och min kropp behövde nu! Har ju sovit så fruktansvärt kasst de sista månaderna då jag snittar min sömn på ca 5 timmar per natt, vilket är alldeles för lite sömn för mej. Men nu tar jag igen det och de med STORM!;)
Igår låg vi på stranden, precis som dagen innan! Helt ljuvligt! 
Nja, allt är ljuvligt utom Fabians trots.. Igår var han INTE rolig någonstans och storebröderna vet ju förstås precis på vilken öm liten tå de ska "råka" kliva på för att få igång hans humör ännu mer... Att de bara orkar i värmen? Själv känner jag att man har fullt upp för att reda sig själv och värmen, men kidsen orkar minsann både bada, bråka och leka...;)
Barnen får heller aldrig nog av att bada! Så fort vi kom upp från stranden hoppade de i poolen som vi ställde upp i lördags och plumsade i där och låg och flöt i flera timmar tills de var som små russin alla 3! Minns själv när jag var liten, låg oxå i JÄMT och badade, jämt!;)
Efter en hel lång dag med bad och sol blir man trött... Så vi sökte oss till skuggan för att sova middag och läsa! Alltså sååå mysigt och hör och häpnad, de bråkade inte en endaste gång när vi låg där!;)
Som sagt, konsten att bara vara! Så fantastiskt underbart skönt att ligga i hängmattan, höra björkarnas sus och slumra en stund i skuggan! De är fanimej som balsam för själen!
Kvällsmaten blir liksom så himla sen när vi sover länge på mornarn och det är så himla varmt! Men när man väl sätter sig och äter framåt 21-tiden och solen håller på att gå ner och de blir svalare ute! Ja då smakar maten så förbaskat gott! Igår grillade vi lax, som jag gjorde en egen marinad till med bland annat chili, lime, vitlök olivolja! De satt liksom som en smäck!
Så där på semestern kan de liksom vara lite svårt att äta så där bra som vi annars gör... Fråga mej inte varför de blir så? Slö kanske och de är de smidigt med lite halvfärdigt..
Men jag har lovat mej själv att från och med idag inte alls balla ur på kosten och motionen bara för att de är semester.. Vet ju att de ALDRIG lönar sig att slarva och hur tufft de blir att komma igen efter semestern... Är de någon gång under året som man har tid för både träning och att äta bra så är de ju på semestern!
Det tar på krafterna att sola och bada! Och pyjamas MÅSTE man ha på sig enligt Fabian på nätterna, även fast det är tropisk värme...;)
Hur vädret är idag? Sol men storm... Kanske ska jag ta mej in till bokhandeln och köpa mej en riktigt bra bok och lägga mej och läsa! De ser ju så mysigt ut när alla andra sitter och läser överallt! Har ni några bra tips på en riktigt bra och gråtit bok?

4 kommentarer:

  1. Sol, sommar, sömn och grillat !
    Jag älskar sommaren och dess "semesterlunk" ! :)
    Njut av lediga dagar !
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag älskar med den! Synd bara att solen inte är kvar och att det blåser isvindar ute:-(

      Kraaam K

      Radera
  2. Boktips: Livet efter dig av Jojo Moyes (finns som pocket)
    En underbar och sorglig bok. Du kommer att skratta mycket och du behöver ett lager med näsdukar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag lånat den och börjat läsa! Tack för tipset! Lovar att återkomma med recensioner!;-)

      Kram K

      Radera

Tusen tack för din kommentar!