tisdag 21 juli 2015

Dagarna liksom flyter ihop...

Jösses, jag är redan inne på min 3:e semestervecka... Vart har dom här veckorna tagit vägen kan man ju fråga sig?
Dagarna liksom flyter ihop och man har ingen som hest koll på om det är måndag, onsdag eller lördag.. Precis som det ska vara på semestern!,-)
Det finns väl inget större samtalsämne än vädret just nu? Nä speciellt inte när man bor i Sverige och vill ha sol och värmen precis hela tiden..
Men vi ska faktiskt inte klaga, vi har haft helt ok väder! Lite regn på nätterna och förmiddagarna, men sedan har det klarat upp så att vi har kunnat ligga på stranden eller här vid stugan och gottat oss av de härliga strålarna!
I fredags var vi på stranden med kussarna, sedan drog de hem i lördags... Grabbarna som älskar sina kusiner blev så klart ledsna... Elsa som snart är 13 och Douglas hänger verkligen så bra ihop! Så lika och lugna och härliga båda 2!
Att ha en 16 årig kusin som är deras stora förebild, ja ni fattar! Alfred gick under ett nytt namn här hemma, skuggan!;-) Där Gustav var, ja där var också Alfred!;-)
 Min egna lilla strandraggare;-) Jösses alltså den där skjortan.. Gud, jag och Krille (min svåger) skämdes när Jonas hade på sig den... Han fick den av min svägerska på bröllopet, för enligt henne gick han runt i såna skjortor jämt när han var liten och det kan jag tänka mej...
Så propert klädd ALLTID på vardagarna och på jobbet, men när han har semester klär han sig så här, löst och ledigt och helst med ett par träskor på fötterna;-)
 Vi äter i massor.. Mest grillat av olika slag! Och detta är just nu en stor favorit! Jag vet inte riktigt vad det heter? En slags chilifrukt eller paprika som vi grillar, häller sedan lite olivolja på och sedan strör lite havssalt på! Sååå gott, nästan som godis!
 Mellan sol, regn, blåst, storm och ja gud vet alla väder.. Så sitter vi ute och njuter, dag som kväll!
 Dessa barn alltså.. De skulle lätt kunna sitta vid TV:n om vi inte baxade ut dem.. Helst med TV:n på HÖGT och med varsin telefon eller padda i sina händer.. Skitungar...;-)
 I söndags kom våra vänner Andreas, Victoria, Theo, Selma och Elliot hit! Playdate för både vuxna och barn!
Såå trevligt!
Det kryllar av kaniner här på gården, allt från stora till små kaninungar! Kidsen gjorde allt som stod i deras makt för att få tag på dem, fånga in dem och göra dem till sitt eget lilla husdjur...
 De lektes och lektes!
 Jag satte gästerna i jobb och Victoria fick röra i den supersmarriga risotton med smak av parmesan!
 Jag sminkade mej för första gången på evigheter! Det är verkligen semester att bara gå omkring och vara osminkad och gå i lösa kläder hela dagarna!;-)
Denna söta tjej alltså! Hon får ju vilken som helst att smälta! Guuud så söt och charmig!
 Vi åt, drack och pratade! Ja alltså dom är inte så stela som de ser ut, jag lovar! *haha* De ser verkligen jäkligt stela ut, men det är dom inte någonstans och den ena flarran vin efter den andra rann ner och vi satt och pratade till klockan 2 på natten!
 6 kids i ungefär samma åldrar.. NEJ de ser inte riktigt så stela ut som oss;-) Högt och lågt HELA tiden! ;-)
Frukosttajm och att få sitta vid TV:n och äta, vilken lyx! Det händer typ ALDRIG hemma.. Men här, ja där är reglerna lite som vilda västern;-)
 Och ja den där kaninjakten fortsatte.. De byggdes fällor och de jagade de stackars kaninerna att de måste ha fått hjärtslag.. Men NÄ ingen fångad kanin, inte ännu;-)
 Våra kära gäster åkte hem igår och Jonas och Douglas åkte hem en sväng för lite jobbmöten! Jag, Alfred och Fabian blev kvar här och vad gjorde vi? INTE ett SKIT! Så härligt! Jag låg i solen hela dagen med min näsa i en bok och grabbarna gjorde precis vad de ville, spelade spel, kollade på TV och jagade de stackars kaninerna;-)
Men seriöst.. Efter över 2 veckor ihopsvetsade HELA familjen HELA tiden... Då blir det en fruktansvärd tomhet bara för en dag när de försvann från oss... Tämk hur man kan ändra sig.. Från att typ knappt aldrig ses (och när man gör det med hela familjen så är det mest gnäll) till att sitta ihop hela tiden och det går såååå fantastiskt bra!
Fy fan va jag älskar semester!!;-)
Ni såg frukostbilden med alla kidsen! Nej då, de fick inte äta vanlig glass till frukost! Men att frysa in yoggi i små glassformar, ja det är ett hett tips! De går åt som smör i solsken och är verkligen en höjdare! Ett hett tips om barnen har svårt att få i sig frukost! Frys in lite yoggi till en glass, vips äter kidsen frukost och det är ju verkligen LYX att få äta "glass" till frukost, eller hur?!,-)
Jag satt ute till klockan 21 igår och läste med kvällsolen i min nacke, helt osminkad och så där totalt avslappnad! Så löjligt skönt med SMETETER!!!
Vad är det för dag idag? De vette sjutton? Men det regna lite idag.. Men jag ser att det börjar klarna och att solen börjar titta fram, så kanske blir det ännu en dag i solstolen!?
Annars väntar vi in andra kära vänner som kommer ett par dagar på besök! Kidsen ska få leka av sig och vi ska hänge med deras kära föräldrar, dricka vin, goda drinkar, äta, gå långa PW´s, träna och bara vara! Lööövlie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!