torsdag 20 november 2014

Idag har jag äntligen fått dejta med havet!

Idag fick jag äntligen träffa havet igen! Det var över 3 månader sedan jag sist jag såg det...  Det var helt vindstilla där jag satt i sanden och tuggade i mej min lunch och njöt av det bästa sällskapet!
Vackra Mellby var så tyst så tyst... Nästan likt en spökstad när jag susade in mellan husen... Kusligt, men mysigt!
Att sitta där, andas in den underbara luften av hav och känna hur vågorna fick mitt humör att bli så mycket bättre!
Havet ger mej verkligen energi! Det är där jag finner tröst, det är där jag finner min inre ro, det är där mitt hjärta hör hemma!
Återigen frågar jag mej själv: Varför bor vi inte vid havet? Kanske skulle jag inte uppskatta det så mycket som jag gör nu, när jag får träffa det bara någon gång ibland? Kanske, kanske inte? Det där vet man ju inte riktigt försen man är där...
Hade jag inte haft tid att passa, så hade jag lätt kunnat strosat runt där på stranden i flera timmar, bara jag, tystnaden, bruset från havet, stranden och mina tankar!
Någon hade visst haft lite bråttom upp ur plurret och glömt sina kalsonger! Kanske en vinterbadare? Eller kanske är det spår av sommaren som guppat upp ur havets vackra vågor!?
Jag klev ut lite i vattnet och kände på det! Brr, kallt men så härligt att låta det salta vattnet strila mellan mina bleka vinterfingrar!
Jag är verkligen kär i havet, på riktigt alltså! Så mäktigt, så skrämmande, så vackert, så rofyllt, så stort, så kallt, så varmt! Karolin❤️havet=SANT!
Hela min kropp stelnade till is! Vad var det som låg där mitt på stranden? Någon konstigt och skumt havsodjur?
Hjärtat började klappa och jag kände: Jiiihhhaa, jag har hittat ett havsdjur som ingen någonsin har sett, detta kommer bli STORT! Öhh, very BIG misstag.. Självklart plockade jag upp den konstiga filuren och började gapskratta för mej själv... En plastleksak som något stackars barn glömt bort på stranden en fin sommardag!;-)
Nu måste vi hitta en helg framöver så vi kan åka ner till stugan och umgås ännu mera med havet! Blev nästan lite sjuk i hjärtat när jag vinkade hej då till det idag... Men jag lovade att vi snart skulle ses igen och få en fin dejt tillsammans!
Stranden och havet är minst lika vackert en trist och grå novemberdag som en solig, varm och vacker sommardag i juli!
Åh herreguuuud va jag älskar dej havet, du får mitt hjärta att må så bra!❤️

1 kommentar:

  1. Åh jag längtar så till havet, har pratat om det flera gånger att åka dit men det blir liksom aldrig av, kan bero på avståndet.
    Idag var jag i din hemstad på möte, åt lunch på en super god kina restaurang.
    Ha det fint !
    Kram Pia

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!