fredag 8 januari 2010

Vecka 32!


Denna veckan har jag varit konstant hungrig. Det suger i tarmen så fort jag lämnat matbordet. Jag är bara sugen på onyttigheter och mitt apelsin sug har nu gått över till glass sug istället. Inte bra alls. Men för att döva mitt dåliga humör för en stund så går det över med lite glass och bubbelvatten. Konstig kombination, men mycket gott!!

Det kommer bara mer och mer krämpor för var dag som går och jag bara klagar.... Men just nu tycker jag att det är riktigt jobbigt att vara gravid. Nu har jag till och med fått ont i fogarna och i höfterna. Kände till och med smärta i fötterna. Vet inte hur detta ska sluta med tanke på att det är hela 8 veckor kvar, och om magen ska växa lika fort som den har gjort hittills så lär det snart bli sängläge för min del....

Jag känner verkligen sådan skillnad på mina sammandragningar. Så fort jag gör något bara som tex vanliga hemmasyslor så får jag sedan äta upp det och får ont på kvällarna. Men har jag legat ner eller tagit det lugnt en hel dag så har jag inga smärtor. Jag börjar verkligen bli nervös hur jag ska fixa det när Jonas börjar att jobba igen. Jag ska ligga och vila iallafall de 3 dagarna som grabbarna är på dagis. Sedan får vi väl se om allt annat kommer att lösa sig!!

Tyckte jag att det var så här jobbigt att vara gravid förra gången och gången innan? Svaret är nog JA! Men då hade jag nog mera tid att tänka på mej själv och vila när jag ville!Tur är väl det att man glömmer hur jobbigt det är med en gigantisk stor mage. Annars hade risken kanske varit att vi bara hade skaffat ett barn;-)
Kan ju inte förstå de som tycker att de blir finare och vackrare när de är gravida. Jag är absolut tvärt imot. Önskade mej just nu lite lyster och snygghet!;-)
Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!