söndag 20 mars 2016

Skogsäventyr!

Gårdagens väder var helt ljuvligt! Det verkar sannerligen som våren äntligen är på antågande, på RIKTIGT! Nästan så att man får nypa sig själv i armen för att verkligen förstå, så man inte tror att man drömmer! Gud som jag har längtat efter denna sol, värme och ljuset! Mer än jag förstått tror jag...
Så vi packade picknikväskan och packade in oss i bilen och drog ut till mamma och Tommy! Skogsäventyr stod på dagens agenda! (Jonas behövde lite extra luft;-))
Så tog vi bilarna och styrde kosan utåt där farmen spelades in och så gick vi rakt ut i skogen!;-)
Många djurspår och många olika sorters djurspillningar hittade vi längst vägen.. Massor av grisspår... Bläää för dom... Livrädd att dom skulle komma och attackera oss.. Förmodligen stack dom sin kos när dom hörde familjen Tajkons glada rop i skogen;-) Livrädda och kommer säkert inte sätta sin fot där igen... *haha*
 Fortfarande väldigt mycket snö kvar i skogen, men så underbart vackert det var!
6 km fram och tillbaka blev det och INGEN klagade en endaste gång att det var jobbigt eller surt att gå. *kryss i taket*
Ja för jag minns själv när jag var i den åldern... Jag HATADE att följa med på familjens skogsäventyr... Verkligen hatade det och skrek mej genom skogspromenaderna... Ja ja, tur man kan ändra sig i vuxen ålder och älska skogspromenaderna nu! Förhoppningsis ska även grabbarna Grus älska att gå ut i skog och mark!
 Målet var att ta oss till en fin nybyggd slogbord med grillplats! Den låg så vackert där mitt i skogen, mitt i ingenstans! Fränt liksom!;-)
Gjorde upp en eld, grillade korv, drack festis, fikade och drack kaffe! Alltså mat smakar verkligen så mycket bättre när man är ute i skogen och rört på sig!
 Hundra och ungar överallt, högt och lågt hela tiden! Full rulle med andra ord! Önskade jag hade lika mycket energi som hundrana och ungarna;-)
 Bara luta sig mot väggen och mötas av vårsolens starka och varma strålar! Mums på det liksom!
 Min lilla cooling som jag trodde skulle skrika högt och protestera under promenaden sa inte ett pip, sååå nöjd och glad hela tiden!
 För vi ska ta en groupie!;-) Hej från oss alla i skogen!
 Så nu tar vi ett fint kort på oss med mormor.... Japp, gud så normala vi alla blev... Och de där jäkla fingret alltså.. *haha*
 Gissa en gång om glöden var perfekt när vi skulle gå därifrån? Så klart... Som alltid...
 I skogens tystnad kan ungar och hundar härja lite som de vill utan att man ska behöva skämmas ögonen ur sig.. Ja skrik så mycket ni vill, spring av er all energi ni har. Lek och busa! Livet är härligt!
 Efter 6 km promenad, ett par timmar i skogen, magen fulla av korv och fika begav vi oss hemåt igen och tog lite kaffe på södersidan hos mamma och Tommy! Ljuvliga små vårblommor hade börjat leta sig upp i solen! Det är verkligen vår på riktigt nu! JIIIIIHA!!!
 Livsnjutare! Mmm, visst ska man frysa in våren? Säg det till den snart to be 39-åringen... Orkar inte tjatat.. Så klart gör ju grabbarna som pappa och tar av sig kläder och skor!
Så underbart skönt att sitta där och lapa sol, sova en stund, lyssna på fårskallarna som bräkte hysteriskt i hagen och bara njuta av ledigheten!
 När vi kom hem klagade Fabian på att han hade lite ont i fötterna... Inte så konstigt kanske med tanke på att vi gått så långt och gick ganska så fort tänkte jag...
Men stackars barn. För det första hade ungen inga strumpor på sig i de fodrade gummistövlarna... Sen när jag tittade på dem under sulan så stod det 28... Ungen har 32 i skogstorlek... Ja herregud som vi skrattade.. Inte konstigt att han hade liiiite ont i tårna... Ja, jag skämdes en gnutta. Stackars barn;-)
När han låg där på gräsmattan och njöt sa han: -Kan vi inte göra det här varje lördag? Gå i skogen, grilla korv och njuta! Älsk på det liksom! Så lite som krävs för de små liven ska älska det!
Det tar på krafterna att vara ute en hel dag i luften och solen! Så här skönt somnade grabbarna Grus! Inte långt efter hamnade jag i sängen och somnade ovaggad! Började kolla på en film, men jag tror inte jag hann se en minut förens John Blund strödde pulver i mina ögon och jag sa god natt!;-)

2 kommentarer:

 1. Superhärliga bilder!! :-)
  Men jösses, vad snö nni har kvar...?! :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du!
   Ja jag vet.. Men nu är den snart på väg bort hoppas jag! ;-)

   Kram K

   Radera

Tusen tack för din kommentar!