lördag 5 mars 2016

6 månader!!

 Idag firar jag 6 månader som rökfri! SEX månader! Så sjukt jäkla underbart och jag är så jäkla stolt över mej själv!
Jag har inte tagit ett endaste litet bloss sedan den 5 september 2015! Inte ett endaste ett, trots att det varit frestande såååå många gånger!
Jag är fortfarande röksugen och det går nog inte en dag utan att jag tänker på hur gott det vore att ta ett bloss!
När någon annan röker så följer jag gärna med ut bara för att dofta! Ja, jag älskar att lukta på den där giftpinnen!
Det är så underbart att inte vara rökare mer! Att ha fått tillbaka doft och smak som jag inte trodde jag hade! Jonas och några av mina vänner säger att jag är värre än en polishund när det kommer till lukter. Känner minsta lilla lukt på flera meter avstånd.. Ibland är det bra, ibland mindre bra;-)
Jag vet inte ens om röksuget någongång kommer att gå över? Tänk att den där jäkla giftpinnen kan ge så stora ärr inuti en.
Fortfarande blir folk förvånad när jag berättar för dem att jag varit rökare! De tittar på mej och ba: -Va? Har du rökt??? (Mitt inlägg om när jag berättade att jag slutade röka hittar ni HÄR!)
Man måste ju pusha sig själv och bestämma sig för att man är duktig när man slutar röka! Ge sig själv ett par presenter för att bli ännu mer motiverad till att INTE börja röka igen!
Så jag firade att jag varit rökfri i 6 månader genom att slinka in på en av mina favvbutiker People i grannbyn idag och köpte mej en snygg skjorta!
Jag äger ingen skjorta och jag tycker det är så grymt snygg på andra. Men de flesta modeller som jag provat är allt som oftast figursydda, vilket INTE passar min arma kropp.. Det glipar allt som oftast då vid brösten.. Men denna, en helt annan modell och sååå snygg! Lite boyfriend stil på den!
Att jag snusar... Mmm jag vet, bara såååå dumt!
Men när jag slutade röka så gick det bara inte att vara helt nikotinfri. Jag höll på att krypa ur mitt eget skinnet. Mådde psykiskt dåligt. De var inte värt det... Så jo ännu läggs det in en lite prilla då och då under läppen när suget är för stort...
En dosa kostar runt 28 kronor. En dosa håller i ca 3 dagar. Så nej, konsumtionen är inte så jättestor. Men den hjälper mej!
Absolut, jag vet. Det är inte alls bra att snusa heller. Men jag förpestar ju ingen annans luft som jag gjorde med giftpinnarna... Kanske skadar snus? Kanske inte? Och jo, min tanke i framtiden är så klart att även sluta med snusen! Men inte nu, inte riktigt än... Ingen annan kan säga till mej att jag ska sluta, det beslutet måste jag ta själv! Och när den dagen kommer, då firar vi! Och då lovar jag att berätta!;-) Kanske ska jag få till en riktigt bra morot så jag även kan sluta snusa?!;-)
Suget efter nikotin är värst när jag dricker vin.. Åh herrejösses va det suger då... Ja men visst, man kan sluta dricka lite vin på helgerna, men det vill jag inte. Och det kommer jag heller aldrig att göra för det är alldeles för gott!;-)
Vi lever ju faktiskt bara en gång och den gången är nu! Och njuta bör man!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!