torsdag 3 mars 2016

Pizza med cheddar och rosmarin!

För ett par månader sedan när vi var hemma hos våra vänner Hanna och Affe så bjussade dom på ett supersmakigt tilltugg till bubblet! Mmm säger jag bara och dubbel Mmmm! Ja för så gott var det!;-) Hanna är grym på att laga mat och hittar alltid på så goda rätter att bjuda på! Perfekt med såna männsikor så kan jag bara apa efter och sedan dela med mej av allt det goda här!,-)
Så på kalaset när jag var på jakt efter vad jag skulle bjuda mina kära gäster på när de kom. Vad som skulle passa in och passa till bubblet så kom jag ju på denna goda pizza med cheddar och rosmarin som var så gudomligt gott och som tog si så där max 15 minuter att göra!
Ja man kan så klart äta den som en "vanlig" pizza! Men denna är jättesmidig att dela på och det gör inget att den blir kall. Nästan så att den blir ännu godare då faktiskt!
 
Pizza med cheddar och rosmarin (4 portioner)

Ingredienser

  • 1 färdig pizzadeg, ca 400 g
  • 2 dl valnötter
  • 250 g Kesella kvarg
  • 200 g Kvibille cheddar riven
  • ½ msk rosmarin
  • ½ msk flingsalt
  • 4 färska fikon

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grovhacka valnötterna. Bred kvarg på degen och strö över ost, nötter, rosmarin och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Skär fikonen i tunna klyftor och lägg på pizzan vid servering. Skär upp i små bitar, eller ät hur du vill! ;-) Passar perfekt som tilltugg till bubblet eller varför inte som en rätt i sig!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!