torsdag 4 februari 2016

Att prova på!

Jag har så länge jag kan minnas drömt om yrken så som polis och brandman! En sån där dröm som jag haft sedan jag var barn, att liksom nästan ha ett yrke där man kan få vara hjälte ibland! Hjälpa till i samhället, hjälpa folk i nöd!
Åren har gått och jag har jobbat med annat. Ofta har det legat bak i huvudet och lurat att jag nog kanske skulle ha sökt in till polishögskolan eller som brandman. Men ja, sen har tiden tickat iväg, det har kommit 3 underbara ungar i mitt liv bland annat och sedan har det helt enkelt inte blivit av...;-)Eller kanske ska jag säga: Jag har varit för feg! Japp, där brister jag... Jag är egentligen ganska så feg av mej, även om man kanske inte kan tro det....
De söker deltidsbrandmän här i byn nu! En kompis till oss är deltidsbrandman och när vi träffdes sist så tyckte han så klart att jag skulle söka!
Gissa om jag gjorde det? Svar nej... Varför? Feg? Ja kanske. Men just nu har det dykt upp lite andra saker i mitt liv (de får ni reda på sen!;-)), så just detta med deltidsbrandman kunde liksom inte fås in i livet just nu.
Men så ringde min kompis för ett par veckor sedan och sa att jag i alla fall kunde komma ner och göra ett av testen! Ja bara för skojs skull!
Jag blev så nervös och jag fick en puls på över 100... Jo då, av bara att göra ett ynka litet test inför min vän... Sån är jag;-)
Jag satte på mej brandmanskläder, huva, hjälm och en 20 kilos gastub på ryggen. Ställde in en lutning på löpbandet och så var det bara för mej att börja gå!
Alltså gissa en gång om jag gick igång på detta! SÅÅÅÅÅ JÄKLA KUL!
Svetten sprutade och det kan ha varit lite jobbigt! Men sååå galet kul!
Jag klarade testet och så klart tyckte både brandmanschefen och min kompis att jag iallafall kunde söka in! Men nej, jag har ännu inte gjort min sökning som sagt...
Men jag har i alla fall provat på! Provat på att göra iallafall ett test! Och jag gillade det!
Så går vindarna dit som jag vill det här året!? Ja då kommer jag nog banne mej att testa söka in på en utbildning! Vad har man att förlora liksom? Man måste ju våga tro och satsat om det ska bli något av det!
Men som sagt, just nu har jag lite andra grymt roliga saker på gång! Så jag måste ta en sak i taget och fokusera på det lugnt och harmoniskt!;-)
Man lever ju trots allt bara en gång.. Och den gången måste man ju våga satsa och våga göra saker och ting som man kanske inte tror att man kan eller vågar! Eller hur!?;-)
Jag MÅSTE bli bättre på det här med att tro på mej själv! Det är något som jag MÅSTE jobba med!

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!