lördag 7 november 2015

En härlig fredag!

Att kunna sluta omkring klockan 12 på fredagar! Ja det är så underbart! De är nästan så att man är ledig hela dagen! Jag älskar att åka hem och ta helg med mina små grisar och inte göra något!
Igår valde vi att åka till bibloteket och låna en drös med böcker! Killarna älskar att läsa och det pushar jag verkligen för att dom kommer att fortsätta tycka!
Vi låg i sängen igår eftermiddag och läste och myste medans Fabian va hos en kompis och lekte! Ja det är en jäkla skillnad när alla 3 är hemma... Så fort man plockar bort en av Alfred eller Fabian, ja då blir det alldeles lugnt här hemma! De håller nästan på att tjafsa ihjäl varandra stundtals dom där 2... Hela och halvan;-)
Skoldisco stod på kvällens aktivitet! Ni kommer väl håg den där känslan själv när de bubblade inuti kroppen när det stundade skoldisco! De var laddade grabbar som gick hemifrån och kom hem sprängmätta och glada! Jo den där kiosken på discot hägrar vääääldigt mycket! Ja ni fattar grejen va! Att vara 7-år gammal och få ha med sig en slant med EGNA pengar i plånboken och man får köpa precis vad man vill! Den känslan, ja den kommer man ju ihåg! Den var STOR!;-)
Douglas och hans gäng med kompisar har nog i 4 år haft både förfest och efterfest! Och så även iår och på efterfest iår hamnade dom hemma hos oss!
 När det lugnat sig på kvällskvisten satt helt plötsligt jag och Jonas själva här hemma.. (Fabian va hos grannen). Att bara sitta så där med ett gott glas vin och pusta ut över att jobbveckan är över !Oj oj, den känslan är gryyym!
 Våga VÄGRA taco! Absolut, supergott ibland. Men INTE varje jäkla fredag! Så igår hittade jag ett nytt recept som jag lagade! Het räkgryta, supersmarrigt! (Skrik till om ni vill ha receptet!)
 Konstigt känsla att sitta och äta "bara" vi 3... Ja när man är van vid att alla 5 sitter och äter.. Lugnt och skönt var det! Lugnet före stormen om man säger så...
 För klockan 21:20 rasslade det till och hela vår carport var fylld med cyklar och de tjoade och levde! 9 underbara kids kom hem från discot och var fylld av energi!
De hade också ätit så mycket godis. Men jag tvingade ändå i dem en korv med bröd! Ja man kan ju faktiskt INTE leva på bara godis!
Alltså den ljudnivån som var här hemma! Herregud va vi skrattade... Dom är verkligen som små tonåringar redan! Sen sprang dom ut och lekte kurragömma i mörkret, ända tills Tant Karolin sa att det nog var bäst att de kom in så att inte grannarna skulle klaga. Ja för herrjösses va de skrek;-)
Fredagskvällarna är man ju inte speciellt kaxig... Klockan 22:45 sov jag gott! 9 timmars sömn och jag känner mej nästan bakis... Som om jag fått en klubba i huvudet... Borde skaffa en sån där app som väcker en när man precis har sovit så många timmar som man behöver, varken mer eller mindre. Tänk att vakna upp på strålande humör varje morgon, även på veckorna! Ja de vore ju underbart!
Myyycket att göra på jobbet nu! Verkligen suuuperkul! Men jag försöker att vara ledig på helgerna, ja det behöver man! Så vi har bland annat kussen Gustav som hoppar in och jobbar! Skitbra för både oss och honom!;-) Så idag körde vi ner dit och satt igång ungdomarna för jobb! Detta med att få vara med mamma på jobbet, det är galet kul att få hjälpa till! Perfekt om några år, då kan de jobba lite och tjäna ett par extra kronor! Perfekt att lära dom sånt från början, så att de inte tror att pengarna bara rasar ner från himlen och rakt ner i fickan! Lära dom att tjäna pengar så att de kan köpa de som de vill och önskar!

2 kommentarer:

Tusen tack för din kommentar!