måndag 24 augusti 2015

Helg, mat, vin, vänner, trots, marknad, fotboll, träning och värme!

Så var det måndag igen och jag har visst inte bloggat på hela långa helgen.. Så blir det ibland... Ibland behöver man liksom bara vara lite, ta en liten minisemester från sin älskade blogg, trots att det har sugit rejält i skrivartarmen. Men ibland räcker inte tiden riktigt till att vara överallt.. Heltidsjobb, 3 barn, familj, barnens aktiviteter, sina egna aktiviteter, ja listan kan bli lång! Ni fattar!;-)
Men våran helg har varit alldeles alldeles perfekt och härlig, med vänner, vin, mat, spel, träning, fotboll och slapp!
I fredags slutade hela familjen ganska så tidigt och det händer nästan aldrig.. Oftast är vi inte samlade förens på sena eftermiddagen, men det var vi inte i fredags då vi fick hela långa eftermiddagen tillsammans! En låååånghelg alltså!;-)
Vi började med att åka ut till vår härliga gårdsbutik/köttbutik Häradsköp och köpte högrevsfärs till kvällsmaten!
Alltså det är sååå fint och idylliskt där ute och kossorna går intill butiken och allt som säljs där är ekologiskt!
Så fixade vi lite fredagsmys och våra härliga vänner Hanna, Affe, Ally och Harry kom över till oss! Vi satt ute och drack bubbel, pratade och mumsade på lite tilltugg och njöt av den härliga kvällssolen!

 Maten grillades och det blev en favo i repris, Beer Can Burgers! Mums säger jag bara!
 Kidsen somnade en efter en på olika ställen! Så skönt när kottarna kan slappna av och bara sova när som helst och var som helst!
 Lördagsmorgonen vaknade vi upp till sol! Ännu en dag med 25 grader varmt och klarblå himmel! Käka frukost ute och plocka ett gäng med smultron direkt ur landet! Fy bubbland va härligt det är!!
Sedan styrde vi bilen mot Värnamo och bjöd in oss på fikadejt hos Marcus, Emma, Alwin och Willot!
Och sedan gick vi in till stan och besökte Värnamodagarna! Strosade på gatorna, shoppade lite, åt mat och bråkade med ett barn...
 Hör och häpnad! Jag gick lite utanför min lilla trygga mat "box" och åt en vildsvinskebab! De hade aldrig hänt för några år sedan, ALDRIG.. Så fjantig har jag varit med mat att jag inte vågat mej på något nytt! Men se, nu har jag blivit vuxen och det var supergott!;-)
 Barnen besökte hoppborgar och lekte sig svettiga! Hoppade och sprang!
Den här lilla människa alltså... Vi sliter snart vårat hår.. Han fick hela familjen att bli osams när vi åkte hem... Hur han lyckades? Ja skriker man så mycket så lungorna nästan spricker, säger fula ord och är allmänt jobbig.. Ja till slut så briser även vårat tålamod och vips var jag och Jonas osams.. Han somnade sen och vaknade och var som en solstråle... Lilla älskade skitunge, måtte detta trots snart försvinna ur hans lilla kropp!
Vi tog oss en svettig promenad jag och Jonas när vi kom hem! Grabbarna sprang över till våra grannar och hängde där!
Tydligen är som små ljus när de är där inne, tack och lov för det!;-)
Efter kvällsmaten bjöds vi in till världens bästa grannar Carina och Peter på rosè och kortspel! Vi spelade kort och njöt av sällskapet!
Vi HAR verkligen väldens bästa grannar! De är helt fantastiska med våra grabbar och ett tag i livet bodde nästan Alfred där.. Underbart att ha så trygga och kärleksfulla grannar!
Söndagen spenderades i trädgården.. Den behövde visst lite kärlek och jag vägrar ju att ogräset ska ta makten över mej. Så jo då får man allt ligga i om skiten ska vara borta!
Fick hjälp av dessa sötingar, innan de sedan försvann in till grannarna!;-)
 Sen blev det ännu en tur till Värnamo! Douglas spelade match där, men förlorade tyvärr med 14-1.. Men shit va de kämpade i värmen.. Vi höll på att få solsting bara att sitta och titta på matchen.. Då skulle de stackars grabbarna kuta på en stekhet plan och jaga en boll...
 De var ett gäng bittra killar som gick av planen när matchen var slut.. Många tårar och mycket aggressivitet.. Äsch! De är ju "bara" fotboll! Nästa match vinner dom!
Medans vi var på matchen stannade Alfred hos grannarna! Ja ni fattar att han trivs där va? Full fokus på bara honom! Han kom hem med nybakade jordgubbsmuffins och frallor! De hade bakat! LYX!!
Söndagskvällen avslutades med en snabb PW på 7.5 kilometer och idag började den med en morgontur på 4 km!
Idag såg himlen ut så här! Helt fantastiskt ljus! Jag sög in all energi som jag skulle behöva för dagen! Men nu börjar den ta slut...;-)
Ny vecka, nya tag och nya möjligheter!
Den här helgen stoppar vi med oss i våra minnen och gläds att vi har så fantastiska människor runt oss jämt!!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar helg!
    Och de där burgarna har jag tänkt testa men inte fått tummen loss..
    Hoppas du har en skön dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sååå skön!!
      Ja men de MÅSTE du! Sååå goda! Gör de nu i helgen! Bara gör det;-)

      Kraaam K

      Radera

Tusen tack för din kommentar!