tisdag 25 augusti 2015

Citronkladdkaka med vit choklad!

Jag fick VÄRLDENS godaste recept av kompis och i fredags bakade jag den! Åh herrejävlar rent ut sagt va god den var! Gillar i och för sig "vanlig" kladdkaka, men den här kladdkakan slog den hederliga "vanliga" kladdkakan med hästlängder! Där sött möter surt och får den där härliga fräscheten från citronen! De var banne mej ett halleluja moment att få in dessa smaker i munnen!
Nu glömde jag givetvis att fota den när den var hel, innan någon hade skurit i den.. Så därför blev den en bild på en halv kaka, dagen efter! Varför vara så perfekt hela tiden?;-) Äsch nä!!
Den vita chokladen fanns inte med i originalreceptet. Men jag kan aldrig hålla mej till ett recept utan måste ändra lite här och där.. Och nästa gång denna goding bakas, kommer jag att välja bort en del av sockret! Gillar när citronen blir en gnutta sur som slår i gommen och att det inte blir så himla sött!
 
Denna kaka räcker till cirka 8-10 personer.
Till en rundform, ca 24 cm
Citronkladdkaka med vit choklad
 
Detta behöver du:
2 citroner
4 ½ dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 100 gram  riven/hackad vit choklad
 
Servera med lättvispad grädde.
Pudra gärna över lite florsocker så får den en extra piff!
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av de gula skalet ner i smeten (inte de vita, för de smakar beskt) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner de smälta, avsvalande smöret.
Smörj och bröa formen och häll i smeten och den hackade vita chokladen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
 
Låt svalna i kylskåp ett par timmar innan servering! (Går utmärkt att baka dagen innan, är minst lika god dagen efter om inte godare!;-))
 
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!