Nu glömde jag givetvis att fota den när den var hel, innan någon hade skurit i den.. Så därför blev den en bild på en halv kaka, dagen efter! Varför vara så perfekt hela tiden?;-) Äsch nä!!
Den vita chokladen fanns inte med i originalreceptet. Men jag kan aldrig hålla mej till ett recept utan måste ändra lite här och där.. Och nästa gång denna goding bakas, kommer jag att välja bort en del av sockret! Gillar när citronen blir en gnutta sur som slår i gommen och att det inte blir så himla sött!
Denna kaka räcker till cirka 8-10 personer.
Till en rundform, ca 24 cm
Citronkladdkaka med vit choklad
Detta behöver du:
2 citroner
4 ½ dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 100 gram riven/hackad vit choklad
Servera med lättvispad grädde.
Pudra gärna över lite florsocker så får den en extra piff!
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av de gula skalet ner i smeten (inte de vita, för de smakar beskt) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner de smälta, avsvalande smöret.
Smörj och bröa formen och häll i smeten och den hackade vita chokladen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Låt svalna i kylskåp ett par timmar innan servering! (Går utmärkt att baka dagen innan, är minst lika god dagen efter om inte godare!;-))
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tusen tack för din kommentar!