fredag 25 november 2011

Supersmarrig saffransskorpor!

Alltså jag vet att det är tvära kasst här på bloggen!;-) Är det inte träning som jag skriver om så är det bakning, mat, barn, bajs ja vad vet jag. En salig blandning iallafall, precis som mitt liv är;-)
Men jag måste bara dela med mej av detta supersmarrigt recept på saffransskorpor som jag bakade häromdagen! Älskar man saffran som jag gör, så kan jag garanterat lova er att ni kommer att älskar dessa godingar!!
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Lycka till!!

5 kommentarer:

  1. Det är väl just så det är i livet? Tvära kast. :-)
    Det är bara träningen jag har fixat en annan blogg till, annars är det rätt veligt hos mig också!

    Lät riktigt gott. Och enkelt!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott. Jag som älskar saffran!!

    SvaraRadera
  3. Mummmmmms!
    Vill också ha... kan barnen fixa tror du? :-)
    Kram k

    SvaraRadera
  4. Något verkar vara galet. För när jag redigerar inlägget så finns HELA receptet med men inte här?? Skumt... Men det ska vara 5 dl mjöl!;-)
    Kram K

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!