tisdag 29 november 2011

Julkryddade nötter!

Titt som tätt blir jag galet sugen... Hatar de där suget, de kommer nog aldrig försvinna ur mitt liv i vilken "metod" jag än må gå på...
Nötter är ju faktiskt nyttigt, ja självklart till en viss del... Man bör kanske inte vräka i sig. Men en näve eller så när suget är som värst, det är nog ok?!;-)
I senaste numret av fitness var det med ett recept på julkryddade nötter som jag gjorde idag och de var faktiskt väldigt goda!
Det står även att man bör välja rätt nötter så att de liksom inte går och blir så där onyttigt;-) Tex så kan man äta hela 50 pistaschnötter utan att du får i dej mer kalorier än i 14 valnötter. Äter du paranötter får man bara knapra 6 stycken för att komma upp i samma kalorimängd och julnöten nummer ett, hasselnöten, kan du äta hela 21 stycken av!

Julkryddade nötter! (Ca 10 portioner)
300 g blandade nötter tex cashew-macadamia- och hasselnätter, ca 4½ dl. (Jag tog dock bara cashewnötter)
1 äggvita
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Gör så här:
Värm upp ugnen till 180 grader. Vispa äggvitan luftigt i en bunke. Blanda samman socker och kryddor i en skål och rör ner äggvitan. Vänd ner nötterna och blanda på en plåt med bakplåtspapper.
Ugnsrosta nötterna i ca 15 minuter tills de fått en gyllenbrun färg, men håll koll så att de inte blir brända, det blev nämlgen några av mina... Låt nötterna svalna helt på plåten innan du förpackar dom fint!

Nästa gång jag gör dom så kommer jag att ha i lite extra kanel. Älskar kanelsmaken och dessutom är ju kanel bra för förbränningen;-)!

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Tack för att du skriver en sådan inspirerande mamma blogg! Jag är själv mamma till en 3 årig dotter och jag känner så mycket igen mig i mycket i det du skriver!
    Jag tänkte på suget! jag är lika dan! Och en kompis till mig berättade att popcorn som man poppar i kastrull poppar du tillsammans med lite cocosfett och då finns det inget onyttigt i det allas!=)
    Ett litet tips bara!

    SvaraRadera
  2. Men gud va gott, det måste jag absolut testa :)
    Jag älskar nötter även om det kanske inte botar mitt sötsug mer än för en liten stund !? Jäkla sockerberoende ;)
    kramar

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!