söndag 28 augusti 2011

Gi bröd med keso!

Jag har de senaste veckorna försökt att undvika mjukt bröd så mycket jag har kunnat! Dels för att försöka skippa de där förbaskade kolhydraterna och dels för att jag blir en aning uppsvälld i magen av just mjukt bröd...
Ikväll var fantasin stendöd. Vad ska vi äta ikväll? Nä ingen kom med förslag som alltid. Frukost fick det bli. Frukost på kvällen undrar ni? Japp det är så mina kära barn kallar det när de "bara" får macka och yoggie här hemma på kvällen;-)
Men så var brödet slut och jag fick snällt leka den duktiga husfrun och ställa mej och baka;-) Googlade fram ett recept på gi bröd och så bakade jag det och alla åt med god aptit! *kors i taket* Inget gnäll att det var för mycket "fågelmat" och jag sa inget till dom heller att det var nyttigt;-)
Det var lätt som en plätt att fixa, tog väl mej en 2 minuter att vispa ihop allt och så skjuts in i ugnen;-)
Så här kommer det mumsiga och nyttiga brödreceptet!

GI-BRÖD
  • 1 burk keso (250g)
  • 3 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk (finns på den glutenfria hyllan i de flesta mataffärerna!)
Gör så här:
  • Sätt på ugnen på 225 C
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål
  • Tillsätt ägg och keso
  • Bred ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper (försök att täcka hela plåten, bred så tunt du kan då brödet sväller)
  • Gädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. (Jag hade nog minst 20 minuter i varmluftsungn!)
  • Ta ut brödet, låt svalna något och skär sedan i rutor
  • Ät med valfritt pålägg! (Själv tog jag mosad avokado med örtsalt på!)
LYCKA TILL!!

7 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Det får jag prova!
    Och tack för tipset angående fiber husk. Stod senast igår och letade efter det. Har aldrig hittat det :o).

    SvaraRadera
  2. men gott! det där ska jag testa :D

    SvaraRadera
  3. Mmmm, marab...nä just de ja...;-)
    Mmmm, gott det lät!! Ska jag absolut testa sen!
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Såg väldigt gott ut faktiskt :)

    SvaraRadera
  5. Oj va smarrigt det lät. Blir att handla hem ingredienserna och baka baka i morgon. =)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!