onsdag 30 september 2015

Den där balansen mellan herr Latmask och fru Energiknippe....

Tuusen tack hörrni för alla kommentarer ange förra inlägget! Jag ska ringa VC, jag lovar!!
Som sagt, det sjuka är att jag har en hel svärm med myror innanför mina brallor.. De kryper som små tokar och energin sprutar ut genom mina öron!
Alltså kanske ska man bara tacka och bocka?! Återigen den där balansen som är så snuskigt svår att få till och att sedan hålla....
Jag är så mycket allt eller inget... Antingen så kryper den där latmasken så långt in i kroppen på mej och då tar han med sig både syskon, kusiner, kusinbarn, mor och farföräldrar och grannar. Han tar med sig hela bohaget och det är så enormt jäkla svårt och krångligt att vräka honom när han väl flyttat in i min kropp.. Han vägrar flytta, hur mycket jag än bönar, ber och hotar och han gör att jag så lätt bara lägger mej på soffan och pillar navelludd och kollar på någon trist serie på TV...
Eller så flyttar fru Energiknippe in i min kropp.. Hon går heller inte att styra. Hon är svinsvår att hålla koll på, för hon vill hela tiden gärna tävla mot sig själv.. Måste, måste, måste... Hon får mej att träna både en och två och tre gånger om dagen och ändå sprutar energin ut genom öronen på mej...
Den där balansen ja... Den är banne mej inte lätt någonstans, jag lovar...
I alla fall har fru Energiknippe bott ganska länge i min kropp nu.. Herr Latmask går att hålla på långt avstånd så länge man håller igång.. Men skulle jag skita i träningen en vecka eller så. Ja då är han snuskigt snabb på att flytta in och då är det ju så innerligt svårt att få honom att flytta igen...
Men jag har i alla fall gjort en bra månad ifrån mej i mina jogging dojjor och jag är grymt nöjd! Tror att jag slagit rekord till och med! Rekord för hela livet faktiskt-) *klappar mej själv på axeln* Skryta bör man! De måste man och det får man! Så osvenskt så det inte är sant! För vi svenskar ska ju inte skryta, vi ska vara "lagom" allihopa och absolut inte sticka ut.. (Ojsan då, där kom jag in på ett annat spår, men de kan vi ta en annan gång;-))
Jag hade som mål för september månad att slå mina 23 mil som jag hade förra månaden och japp jag KLARADE det!! *jiiiihooo*
Jag har gått en massa PW:ar, kört på Mr Dick och sprungit och lyckats skrapa ihop 23,5 mil i september månad och tränat i över ett dygn! Coolt ju!!;-)
Jag tänker mej att jag ska ha en utmaning för oktober månad också! Ja för oktober månad börjar redan imorgon ju!
MEN, japp ett stort MEN! Jag ska INTE försöka slå detta rekord.. INTE! Jag ska försöka hitta den där BALANSEN som får mej att må bra. Jag ska gå mina morgonpromenader bara för att jag mår så ofantligt bra av dem. Men jag ska inte hasa mej upp på Mr Dick och köra skiten ur mej själv och honom mellan matlagning, läggning och läxläsning.. Jag ska INTE stressa fram min träning som jag nog har gjort den här månaden.. Men jag har mått galet bra av all träning, ja gud det ska man absolut INTE sticka under stolen med! Rör man på sig får man också mer energi!
Min tanke är också att jag ska försöka fokusera lite mer på styrkan i min kropp! Hitta små bra övningar som man kan göra med bara kroppsvikten!
Jag vann faktiskt en PT- timme av en tjej, som jag så klart ska utnyttja snarast och jag lovar att berätta allt om den träningen för er här!
Den träningsformen som jag är mest stolt över mej själv den här månaden är midnattsloppet som jag sprang i början av september! En mil, en galet rolig mil!
Vi kollar på andra tävlingar nu som vi kanske ska anmäla oss till! Ja för det var verkligen galet kul!!
Den här bilden säger liksom mer än 1000 ord! Det är så enormt mycket underbara känslor som rusar omkring inuti min kropp där och då! Fantastiskt härlig känsla!!

I september månad har jag:
Kört på Mr Dick: 9.64 mil
Sprungit: 1.33mil
PW:at: 12.6 mil
Och så har jag kört lite styrka i form av 7 minutersappen! En perfekt träning som tränar hela kroppen, 7, 14 eller 21 minuter har jag kört!! Den appen gillar jag skarpt!!
Men målet ja för oktober? Vad ska bli för mål? Morgonpromenader VARJE vardagsmorgon och minst ett helgpass. Ja men det borde väl vara en någorlunda "balans"? Både och liksom? Inte för mycket och inte för lite?!;-)

1 kommentar:

  1. Skönt att du har perioder med energi!
    Men har du funderat över om det verkligen är "bra" energi, eller om du bara är rastlös och stressad. Om du sedan "faller över gränsen" och bli trött och seg istället?

    Ta hand om dig.
    Kram M

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!