måndag 7 september 2015

1.01.20

Så kom då den där kvällen i lördags då vi skulle springa! Nej då, vi sprang inte i skjorta och klänning! Men vi klädde om för att gå ut och äta en god middag innan självaste loppet!
En hissbild är alltid kul! Se så ofantligt pigg Jonas ser ut! Ha ha, NEJ han ser ganska trött ut! Sovit en stund på hotellrummet, ja bara för att man kan!;-)
Vi besökte restaurang Basterd på Mäster Johansgatan 11! Alltså vilket ställe säger jag bara! Kan verkligen rekommendera att gå dit om ni har vägarna om Malmö!
Jag är ju kanske inte direkt någon kött människa. Men detta alltså! Smakade på allt och de var precis lika gott som det ser ut!
 9 olika små rätter glufsades ner genom våra matstrupar och rakt ner i våra magar, som gav oss en härlig energi för loppet några timmar senare!
Vi skrattade lite där vi satt.. Bubbelvatten i glasen, ja kanske inte var dag man är ute och äter lyxigt och dricker bubbelvatten till. Men det funkade helt klart!;-)
 Vi avslutade med varsin portion glass och en kopp kaffe! Satt som en smäck vill jag lova och energin sprutade ur våra öron!;-)
 Magen stod i åtta hörn när vi ätit klart! Så vi laddade ännu mer och gick upp på våra rum och vilade en stund till!
Sen var vi redo att köra! Snyggtröjorna på och det verkade som om Jonas fortfarande var TRÖTT!;-) Han ser en smula sliten ut min man;-)
Sen var vi redo att springa bland alla andra 6000 deltagare! Wow vilken upplevelse säger jag bara! En häftig känsla och så coolt!
Klockan 21:50 gick våran start. Jag tog det ganska lugnt i början, låg på ett 6:20 tempo.. Det gick knappt att springa snabbare för allt folk....
Efter 3 km kände jag mej ganska pigg, men vid 5-6 km hamnade jag i en enorm svacka och hade jag inte haft mitt pannben och mitt jävlar anamma hade jag börjat gått... Det var såååå slitigt och benen och huvudet sammarbetade INGENTING.. Så nära att ge upp!
(I början av loppet piskade regnet en smula och det blåste hårda vindar intill havet, men sedan avtog det som tur var!)
Men så vände det plötsligt. Vid 6 km släppte allt och jag hade ju för sjutton "bara" 4 km kvar att springa! Jag hade ju gjort mer än halva loppet! Jag kände mej piggare och strakare igen och kunde till och med öka min hastighet!
De sista kilometrarna låg mitt tempo på 5:37-5:26 och den sista kilometern spurtade jag allt vad jag orkade! Så jo, nog hade jag mer ork att ge!;-)
Jag sprang in på tiden 1.01.20! Så galet nöjd! Ja så här i efterhand tänker jag ju att jag borde spurtat ännu fortare så att jag kommit i mål under 1 timme.;-)
Men detta var mitt allra första  lopp i livet och det är ju skitsvårt att veta hur man ska lägga upp det. Så jag är helnöjd med mej själv! VERKLIGEN!
 Jag är precis lika glad som jag ser ut! Att gå och få sin lilla medalj, ja där kände jag hur tårarna välde ur mina ögon! Jag skuttade hela vägen hem till hotellet! Så galet nöjd med mej själv!
När jag kom till hotellet satt Andreas redan där och väntade! Han hade sprungit på under 50 minuter.. Shit alltså, imponerande!
Alltså detta lyckorus efter ett lopp! Ja det är så sjukt häftigt! Ungefär samma som när man föder barn.. Ja ni vet, det är så in i helvete jobbigt när man ligger där och ska krysta ut barnet att man bara vill packa sin väska och dra hem. Precis så kände jag när jag sprang stundtals.. Jag ville bara fly hem. Men efteråt! Alltså den lyckokänslan! WOW säger jag bara!;-)
Så klart skålade vi i bubbel och öl när alla var samlade! Så jäkla välförtjänta av detta alltså! Konstig känsla att sitta nysprungen, svettig, sprudlande glad och dricka bubbel klockan 23:30 på natten!;-)
 Och kolla in killen! Han hade ÄNTLIGEN vaknat till liv!;-) Så pigg och fräsch och han tog sig runt på en kanontid, trots sitt diskbråck!
Precis lika lyckliga som vi ser ut!;-)
När vi satt där alla fyra och pustade ut, pratade om loppet och la ut bilder på instagram. Tyckte jag så klart att detta måste vi ju göra som en tradition! Midnattsloppet, minst en gång om året!! Det var delade meningar om det, men jag ska allt övertala dom som inte ville!;-)
Detta var mitt första lopp, men absolut inte mitt sista! Jag fick verkligen blodad tand att springa fler lopp! Wiiiihaaa, va kul!!
Enligt min runkeeper sprang jag ett par meter extra, men så blir de nog när man får kryssa lite mellan allt folk! Men enligt chippet på skon blev min slutliga tid: 1.01.20!
 När vi kom upp på rummet hällde vi upp ett bad och kröp ner bägge två! Nästan som att komma till himlen! Helt underbart för den stela kroppen!
 Nybadad och lycklig kröp vi ner och skulle sova! Skittrötta bägge två.. Men fy sjutton alltså vilken natt... Jonas var uppe och mådde illa, jag satt på toa och hade fruktansvärt ont i min mage. Det var svinvarmt på rummet var av vi öppnade fönstret... Lördag kväll mitt i Malmö.. Ja just de, ett himlans partajandes.. De skreks och tjoade HELA natten lång.. Fick vi ihop 3 timmar på sömnkontot den natten så var det bra... Men men, sånt är livet...
Ännu en hissbild! Ja fy tusan va kul med såna;-)
Söndag morgon, nyvaken och med min nya blus som jag köpte på rabalders rea. Ta 3 betala för 2, så denna lilla raring fick jag GRATIS! Lövlie!;-)
 Lovar att den här hotellfrukosten satt som en smäck! Så jäkla god!! Precis vad min slitna kropp behövde!
Ja för jösses va stela vi var när vi sågs på frukosten. Vi gick som ankor och vankade fram och ojjade oss en smula!;-)
Ett fantastiskt ställe att sitta och njuta frukosten på!
Nu spånar jag efter fler lopp att delta i! Undra om det fortfarande finns platser kvar till Göteborgsvarvet? *fniss*

2 kommentarer:

  1. Shit vad kul att det gick sö bra och att du tyckte det var så roligt!! Jag förstår Dig, älskar att springa lopp! Grattis!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!