onsdag 23 september 2015

Mustig och matig minestronesoppa!

Min mamma har alltid gjort en mustig och matig minestronesoppa som är supergod!
Så när jag flyttade hemifrån fick jag med mej detta receptet!
Perfekt att göra dagen innan och man kan äta den flera dagar på raken om man så önskar och känner för det! Den blir nästan godare ju längre den står! Går även utmärkt att frysa in i portioner!
Jag har liksom inget riktigt recept, utan tar och kör lite på en höft! Jonas HATAR när jag säger så.... Men jag gillar det, höfta lite, slänga i lite av det man har och köra på känslan! Tydligen är det inte så lätt för dom som inte riktigt kan det här med att höfta.. Men jag ska försöka dela med mej av receptet!;-)
Skrik gärna till om det är något ni undrar över!
 
Minestronesoppa
Den här soppan kan du göra precis hur stor eller hur liten du vill, beroende på mängden rotfrukter och spagetti du väljer att ta i.
Häromdagen när jag lagade den körde jag på ett ungefär:
Detta behöver du:
2 morötter
En liten kålrot
2 palsternackor
3 potatisar
3 pkt bacon
½ purjolök
Ca 3 dl vitkål
En knippe spagetti efter tycke och smak
ca 2 dl ketchup
Oregano
Salt
Peppar
Vatten
 
Så här gör du:
Skala rotfrukterna och dela dem i önskad storlek. Ju större storlek, ju längre koktid.;-)
Stek baconet krispigt och hårt.
Slå på vatten , ca 2 liter beroende på hur stor sats du gör.
Släng först i kålroten för den ska koka längst.
Efter ca 10 minuter häller du i de andra grönsakerna och häll i ketchupen, salt, oregano och peppar enligt önskad smak
Låt koka ca 10 minuter till.
Lägg sedan i den önskad mängd spagetti och låt koka ytterliggare ca 10 minuter.
Sedan är det bara att smaka av. Kanske mer ketchup, salt, oregano eller peppar?!
Vill du ha en rinnigare soppa, häll på mera vatten!
Jag lagar min soppa ganska så "stabbig" Lite som en rinnig gryta!
Supergod och matig! Och man får massor av mat för en ganska så billig peng, speciellt på den här tiden av året när rotgrönsakerna är lite billigare än i vanliga fall!
 
LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!