torsdag 16 oktober 2014

En blivande arkitekt?!

I flera veckor har Alfred knåpat och grejat med ett hus! Så fort han haft lite tid över har han satt sig med sitt hus och gjort några små detaljer och så har han sprungit iväg igen!
Vissa dagar har han kommit hem från fritids där han skapat några detaljer, så som gubben som är gjord av en sten!
 Idag var det lugn och ro här hemma. Då tog han fram sitt lilla hus och började skapa! Idag gjorde han pricken över i:et, en liten brasa, en lampa , några fåtöljer och bord!
Fantasin är det inget fel på och man riktigt ser hur hans hjärna jobbar febrilt när han får en tanke till att han skapar den!
Huset måste ju så klart ha en balkong! Med lite klipp, vik och tejp är ballkongen på plats!
Undra om han är en blivande arkitekt måntro? Hoppas det, då kan han ju "göra" ett hus till oss;-)
Detaljer, de underbara detaljerna som han skapar! Se på fåtöljerna, utklippta med rygg av pappersrullar och allt och så en liten spets till kuddarna! Det bubbliga bordet som är gjort av en gammal drickyoggi förpackning!
På den andra våningen har han gjort en mysig liten brasa, fast egentligen skulle det bli en kamin, men det var lite kruxigt att få till. Så det blev en öppen brasa med ved! Kolla in glöden och elden, rött och gult tyg och med kvistar från våran häck!
Kudden och täcket satt han och sydde med små små stygn! Bröt ihop några gånger för att tråden trasslade in sig. Men med lite hjälp från mej kunde han fortsätta sy!
En lampa som hänger från taket i tyg!
Han var helnöjd med sitt resultat efter flera timmars pysslande! Och jag likså!
Hans kommentar var: -Och allt detta har jag gjort av saker som vi redan hade, jag har återvunnit! Den killen har ett bra tänk. Ett tänk som gör mej så sjukt stolt! Miljötänk is da shit!
Måtte han ta med sig sina talanger senare i livet och att han håller dessa fantastiska fantasitankar vid liv! Gör han det är jag helt säker på att han kommer att gå väldigt långt med sin kreativitet!

5 kommentarer:

 1. Gud vad duktig!! Kul att han har ett projekt som han pysslar med under en längre period.

  SvaraRadera
 2. Vad fint! hälsa er skulptör & duktiga kille.
  Bra tänkt av honom & återvinna saker.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Amen guuu så fint! Verkligen duktig!

  SvaraRadera
 4. Men hjälptes så fint. Jobbar på en förskola och vi jobbar mycket med att återanvända material till bl.a skapande. Detta var ju superfint. Får jag lov att kopiera bilderna och ha som tips till våra barn? Go helg, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men sååå klart! Bara kopiera! ;-)
   Kram K

   Radera

Tusen tack för din kommentar!