fredag 13 juli 2012

Lakritspannakotta och kusinträff!

Igår kväll fick vi besök av min kusin Jonas och hans söta sambo Johanna och deras gudomligt söta flickor Julia och Jolin!
Vi har inte träffats på 3 år så vi tyckte att nu var det verkligen dax och eftersom att dom var i Halmstad på semester och vi här, så passade det ju ypperligt att styra upp en dejt!
Och vi hade sååå trevligt och vi har lovat nu att det absolut inte ska gå 3 år till innan vi träffas igen!;-)
Solen välkomnade dom och vi satt ute i en underbar sol, drack och pratade! Ja solen var framme, iallafall en hel timme innan ett helvetesoväder drog i över oss med både åska, regn och blixtrar....
Vi grillade mumsigt och jag hade gjort en smarrig lakritspannakotta med hallon till efterätt som smakade ljuvligt! Älskar man lakrits som jag gör, så satt denna efterätten som en smäck i smaklökarna det vill jag lova!;-)
Jag hittade ett lakritspulver på ica maxi som man kan använda sig av till allt. 89 kr för en burk, men den är dryg och såååå god!

Lakritspannakotta

3 dl vispgrädde 
1 vaniljstång 
2 tsk lakritsgranulat/lakritspulver
2 msk strösocker 
1 gelatinblad

Dela vaniljstången och skrapa ur de små fröna. Koka upp grädde, vaniljstång (med frön), lakrits och socker. Lägg under tiden gelatinet i blöt i kallt vatten, ungefär fem minuter. Dra av kastrullen från plattan och rör ner gelatinet i den heta gräddblandningen. Häll över i serveringsglas och låt stelna i kylskåp, minst två till tre timmar. (Mina stod nog 4 timmar!) 
Servera med färska hallon, eller krossade gojsiga hallon som jag gjorde;-)

Lakrits + hallon = SANT!!!

6 kommentarer:

  1. Jäklar vad gott!
    Älskar kombon lakrits-hallon.
    Det där pulvret måste jag köpa!

    SvaraRadera
  2. Ajdå finns det på Ica. Här har jag skickat efter dyrt från Italien till min Lakritskladdkaka:) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Hej du, säg till mig nästa gång du behöver lakritspulver, jag har massa och billigare.... kram

    SvaraRadera
  4. Hej Karro, vi hade det jättetrevligt i går och jag kan intyga alla som läser Karolins blogg att pannacottan var gudomlig. Tack än en gång. Nästa gång vi träffas får du gärna bjuda på pannacottan igen. Kram :-)

    SvaraRadera
  5. Vad är det för märke? Hur ser pulvret ut? har letat lääänge :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!