fredag 17 januari 2014

Mitt motto: Det ska vara enkelt, smidigt och vara gott!

Jag älskar ju långkok och när det sköter sig själv, för ja det gör ju långkok, ja alltså sköter sig själv! Oftast tar det bara 10 minuter att hacka ihop allt och steka och sedan sköter det sig själv på plattan eller i ugnen genom att bara röra någon gång då och då!
Och då kan man ju passa på att göra något annat under den tiden och så får man den där gooooda maten! Mitt motto är att matlagningen ska vara enkel, smidig och vara gott varje dag!
I söndags hittade jag ett recept som 56 kilo hade lagt ut på sin blogg! Hon hade gjort pulled chicken, alltså inte pulled pork! Hon gjorde ju sin egen sås, men när det var så mycket ingredienser i så jag pallade inte göra den just då.;-)
Men jag härmade efter detta och gjorde min egna lilla version på pulled chicken!
Jag kan aldrig hålla mej till recept och höftar hej vilt. En liten skvätt här och en där och så smakar jag av!
Men till min pulled chicken använde jag:
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
Barbequesås
Chilisås
Paprikapulver (smoked)
Salt och peppar
Jag grovhackade lökarna och delade kycklingen i stora bitar och fräste i några minuter i pannan tillsammans med kryddorna.
Sedan hällde jag i kycklingröran i lergryta (har man ingen så går det lika bra att lägga det i en ugnsfast form!
Sedan blandade jag ihop ca en 2-3 dl barbequesås och 2 dl chillisås och lite paprikapulver.
Sedan hällde jag över barbequesåsen över kycklingen. På med locket och in i ugnen på 175 grader i ca 2 timmar!
(Ojsan då, det blev mycket sedan;-))
Sedan var det bara att dela isär köttet och blanda runt! Till pulled chicken serverade jag hemmagjord  coleslaw, sallad, avokado och ost (kommer ju för fåglarna inte ihåg vad osten heter??)
Såååå sjukt gott!! Och detta tog mej inte alls länge, ca 15 minuter allt som allt att göra detta, för att det just skötte sig själv!
Jag la ut denna bilden på instagram häromdagen! Hade lagat en minnestronesoppa som är så enkel och god! Receptet kommer hemifrån och jag har ätit den måånga gånger under min uppväxt! Det var många som ville ha receptet och självklart delar jag med mej här och nu!;-)
Även här höftar jag från gång till gång... Kanske borde bli bättre på det här med att skriva upp recepten lite mer noga så att det blir lika gott varje gång, för tydligen var den supergod den här gången enligt familjen. När alla hade ätit klart och matdosorna fyllda för morgondagen. Var denna grytan slut;-)

Minnestronesoppa:

2 morötter
2-3 potatisar
1 palsternacka
½ kålrot
Spagetti efter tycke och smak
2 pkt bacon
1 liten bit vitkål
Oregano
Timjan
Salt och peppar

Strimla backonet och fräs det i het panna, skala och skär rotgrönsakerna i så stora bitar du önskar och strimla och vitkål. Häll på ca 1 lite vatten och lägg först i kålroten som tar längst tid att koka och låt det koka i ca 10 minuter. Släng sedan i resten av grönsakerna och ev lite mer vatten och låt det koka 15 minuter. Lägg sedan i pastan och låt koka i ca 10-15 minuter till. Häll sedan i ca 1-2 dl ketchup efter tycke och smak och krydda med oregano, timjan, salt och peppar och låt koka några minuter till!
Sedan är det bara att hugga i och äta! Perfekt mat i detta vinterväder, den värmer och mättar gott!

Soppan är nästan godare dagen efter när den har stått och dragit till sig lite! Perfekt att göra dagen innan!;-)
Lycka till!!


4 kommentarer:

  1. Detta med kyckling ska absolut testas

    SvaraRadera
  2. Mmmmm två recept jag måste prova!! Och det ser ut att vara mozzarellaost på din tallrik. :) just nu står pulled moose i min ugn och göttar sig inför kvällen.

    SvaraRadera
  3. Tack för mattipsen!! Kram Sara

    SvaraRadera
  4. Tack för recept, detta måste jag prova :P Kram Berit

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!