söndag 7 augusti 2016

Nimis!!!

En halvsolig dag packade vi in oss i bilen nere i stugan och brummade neråt landet och hamnade i Nimis som ligger strax utanför Mölle!
Trots att vi åkt runt där nere ganska så mycket de andra åren så har vi aldrig lyckats hamna just på Nimis...
Vilket ställe alltså! En magisk trollskog som gick både uppför och nerför!
Alfred och Douglas de älskar sånt här! Klagar allt som oftast aldrig på att det är jobbigt...De bara trampar på! Värre är det med vår yngsta son... Fabian "latmasken" Grunditz... Mycket gnäll från honom...;-)
Man fick verkligen titta på vart man satte fötterna... Många rötter, stenar och kvistar!
Efter ca 1½-2 kmså var vi äntligen framme vid Nimis! Wow säger jag bara, va häftigt! 1980 byggdes detta av konstnären Lars Vilks och dett aär byggt av drivved!
Man får inte vara rädd när man ska börja klättra i dessa och man klättrade självklart på egen risk!;-)
Självklart klättrade Alfred högts upp i alla byggnader och jag var strax där efter! Han var inte ett dugg rädd, det var jag;-)De andra klättrade inte så högt upp... Om det var läskigt? Jo man visst ju inte riktigt om virket skulle hålla under ens fötter eller inte....;-)
Familjebild! Japp så klart vi måste ta en familjebild!;-)
Hur i all världen har vi kunnat missa att åka hit under alla de år som vi varit där? Ja den frågan ställde vi oss gång på gång... För detta var verkligen en upplevelse! Såååå cooolt och detta måste man verkligen uppleva på riktigt! Sååå mycket häftigare i verkligheten, trots att det ser coolt ut på bilderna!

En miss som vi gjorde var att inte ta med oss varken dricka eller fika... Inte så smart av oss... Ja för man blir ju supertörstig när man går där och klättrar och energin måste ju också fyllas på för att hålla blodsockret i schack!;-) Så nästa gång vi åker dit, ska vi fylla upp en härlig picknickkorg och stanna där i fleeera timmar!

Att springa på klipporna, saxa mellan klippblocken! Åh va häftigt, trots att man kände sig som en stor elefant och höll på att ramla flera gånger.. De hade väl varit snyggt om man ramlat där och brutit ett ben... De hade inte varit så smidigt att ta sig därofrån då...
Även en häftig mur/borg/fort hade byggds av sten!
Efter dryga 1½ timme där så dags för oss att åter gå till bilen, uppåt, uppåt och uppå i kuperad terräng! Svettigt och ja väääldigt gnälligt från Fabians sida... Förhoppningsvis kommer han att inte var alika gnällig nästa gång som vi ska dit! Japp för flera gånger kommer vi garanterat att åka dit! Alfred ville åka dit igen redan dagen efter! En gigantisk stor härlig lekplats sa han att det var! Bra betyg!
Vi åkte in till Mölle och käkade lunch vid hamnen! Så vackert och sååå god mat!
När vi satt där så ramlade det in ett gäng med Amerikanare som pratade högt och tydligt, pratade mat högt, vilt och brett... Alla liksom vände sig om.. Efter ett litet tag kom det någon som vi kände igen och hajjade till... Jajamensan, självaste Tv-kocken Kristian Hällberg dök upp och japp jag smygfotade honom där han satt bakom mej! Vågade inte gå fram och be om att få ta ett kort... *hehe*
Som sagt, vääääldigt vackert i Mölle! Hade lätt kunnat stanna där i et tpar 3 dagar och andats ut!;-)
Som sagt, vi kommer garanterat att åka till Nimis igen! Antingen redan nu i höst, eller så får vi vänta till nästa år!
Så ni som inte varit där: ÅK DIT! Ni kommer inte bli besvikna!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!