tisdag 22 augusti 2017

Helgens bravader och skolan börjar!

 Fredagsfylla med min man! Alltså seriöst! Det är fantastiskt härligt! Det låter hårdare än vad det är! Jonas tycker inte jag ska säga fredagsfylla... Men det gör jag ändå, för JA vi dricker vin, oftast mycket vin och så blir vi lite runda under våra små söta tossingar!;-)
Det är så fantastiskt härligt att sitta där vid köksbordet, bara han och jag! Sitta där utan TV och bara prata och prata ännu mer! Vi avhandlar ganska mycket på våra fredagsfyllor, det har nog räddat vårt förhållande både en och 3 gånger! Fredagsfylla är bäst , så är det!
Att vakna upp på lördagsmorgonen och inte ha något planerat! Åh herregud så gott! Jonas skulle dock på golftävling, men inte förens vid lunchtid! Älskar att sitta där framför morgon TV och äta i lugn och ro!
Jag njuter så länge det varar... Ja för snart drar hockeysäsongen igång och då är det inga mysiga långfrukostar på helger som gäller... När då är det tidiga hockeyträningar och matcher i kalla ishallar som gäller.. Jag vet, fy bubblan va jag känner mej negativ som hockeymorsa! Det går, de gör det och jag är jäkligt glad att grabbarna vill hålla på med idrotter! Så jag ska egentligen inte vara så negativ. Men JA, jag gillar att hålla ihop min flock och mysa med dem på helgerna, det ska jag inte sticka under stolen med...
 Solsken och lördag och inget inplanerat! Mamma ringde och frågade om vi ville följa med till metropolen Hok och titta på barnteater!? Så klart vi ville!
 Vi hade ingen aning om vad det var vi skulle på? Men en supermysig teater med bra budskap och ungarna gillade det jättemycket!
 Efter teatern var det pyssel och fika! Himlans mysigt! Sånt borde anornas mer!
 Så kom Jonas hem vid 19:30 efter sin golftävling och så bjussade vi hem lite härliga människor som även några av dem hade spelat golftävling!
 Där satt vi in på småtimmarna och pratade och skrattade och hade så jäkla trevligt! En härlig blandning på människor! Gillar när man kan kasta ihop olika konstellationer och olika åldrar!
 Söndagen var lugn! Fix och piff här hemma... Ja det behöver man ju inte vara rädd för att jobbet hemma ska ta slut, för NEJ det tar ALDRIG slut...;-)
Douglas hade match på eftermiddagen! De spelade en grymt bra match och det blev 4-4!
 En magisk kväll på söndagen! Detta väder blir man dock inte riktigt klok på? Sol, regn, moln, sol och så lite mer regn... Men vackert var det med en magiskt regnbåge!
Men vad gjorde vi igår då? Herregud, seriöst! Tiden går så himlans fort att jag trodde det var måndag idag... Igår förberedes det för en ny vecka! Veckohandling och fix! Satte mej på röven klockan 20 igår kväll! Då hade det gått på sedan klockan 6 på morgonen....
Har börjat kolla på en serie i 3 delar som gått på SVT, Paula! Måste ni se, superspännande! Vill knappt somna igår för jag ville titta mer!;-)
 Idag följde jag med Fabian till tandläkaren! Han skulle visst laga ett pyttelitet hål! Så grymt duktig var han! Men alltså tandläkaren och tandsköterskan! Vilka grymma människor! Blev alldeles varm i hjärtat så pedagogiska och lugna de var! Tänk om alla tandläkare och tandsköterskor kunde vara som dessa 2! Då skulle varje unge jubla om när de ska gå till tandläkaren!
De tittades även till på hans sneda bett! Men vi ska vänta 6 månader för att se om det blir bättre!
Imorse började dessa 3 stjärnor skolan! Fabian som börjar 1:an, Alfred 3:an och Douglas 6:an! Fattar inte detta!? Hur går detta till? Hur kan jag ha så stora barn när jag själv är så ung??;-)
Jag var inte med i år, det var Jonas.. Jag har varit med barnen alla andra år deras första skoldag! Så nu fick Jonas följa med!
Jag är så otroligt tacksam för att våra barn är friska och full av energi. Även om jag ibland kan klaga på dem...
I början av sommarlovet drunknade en liten kille, 8 år gammal... Han har sedan dess legat i respirator med livshotande skador. I söndags natt somnade den lilla killen in... Så fruktansvärt att varje hårstrå på min kropp står upp och mina tårar har runnit ner för mina kinder... Så jävla orättvist och så fruktansvärt....
Han har gått på grabbarnas skola och gått i klassen mellan Fabian och Alfred...
Livet kan verkligen ändras på en bråkdels sekund och det måste vi banka in i våra huvuden, att njuta! att leva här och nu! Ta vara på varje dag och njuta av varandra! Att ge kärlek och att våga PRATA med varandra!

Så nu är de härliga ekorrhjulet igång igen! Åter planering av dagarna från morgon till kväll! Men vet ni, vi i vår familj! Vi mår nog ändå bäst av struktur och planering! Då vet alla vad som gäller och vad som ska göras VARJE dag och saker och ting blir så mycket enklare då om man planerar dagarna med läxläsning, matlagning, handling, städning med mera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!