torsdag 10 augusti 2017

Dödsångest!

Vi har pratat flera år om att åka till Liseberg... Men sen har det inte blivit av, förrens för 2 veckor sedan!
Vi spanade på prognosen och det skulle äntligen vara uppehåll den onsdagen för 2 veckor sedan!
 Snabbt som attan bestämde vi oss för att ta bilen till Varberg från stugan och ta tåget därifrån! Vi ställde bilen hemma hos min pappa som bor i de högra huset ett stenkasst från stationen!
Så smidigt att ta tåget och slippa ta med bilen! Och mysigt att åka tåg ju!
 Såååå galet mycket folk var det... Så vi fick stå i lååånga köer och sen va det bara och hoppa upp i karusellerna och köra och försöka få bort sin dödsångest...
 En del är mer taggade än andra... Douglas gillar INTE att åka karuseller, de andra 2 vildjuren bangar inte för något...
 Som sagt alla dessa köer... Men barnen stod ut och bet ihop och bröt inte ihop en endaste gång! De visste väl att det inte var lönt att klaga, för då skulle vi ju få åka hem! Köa var det som gällde, punkt och slut!
 Douglas och morfar åkte Lisebergshjulet, men han åkte också flumriden med oss och slänggungan med Fabian! Men det var de värsa han hade gjort i sitt liv!
 Svinrädd under hela färden och jag tyckte grymt synd om honom! Dödsångest på hög nivå! Men han provade och då är man banne mej tuff! Gillar man inte karuseller, men ändå ställer upp och åker med lillebrorsan, då är man banne mej mest coolast! Kolla in denna bild! Ha ha, Fabian vinkar och är lyrisk, Douglas håller sig hårt i kedjan!;-)
 Ok, jag kanske inte ska låta så tuff heller.. Alltså jag fixar inte det när man slängs runt så där och blir yr.. Sååå nära att lunchen kom upp...
 Den här passar ju alla! Kul att åka runt och krocka!;-)
 Så ställer vi oss i kön till Helix! En timmes kö... Vad hade vi egentligen gett oss in på? Skulle vi klara detta? Tänk om vi dör? Överlever vi ens?
Vi klarade det, men det var banne mej en nära dödenupplevels kan jag lova! Både jag och Jonas som alltid älskat att åka karusell förr, är numera livrädda! Har det något med åldern att göra? Så för att försöka mota bort den där dödsångesten som man får i karuseller när man närmar sig 40, då bara sätter man sig och åker och är precis livrädd hela tiden! En konstig känsla i kroppen, en pirrig känsla samtidigt som man tror man ska dö på fläcken!;-)
Vad vore livet utan sockervadd på ett nöjesfällt? Ja jag menar när man spelar bort 800 spänn på alla dessa jäkla chokladhjul och inte ens vinner en endaste fucking liiten chokladbit! Sååå nedrans fuskigt.. Det gick folk med högvis av dessa STOOORA chokladkartonger som de hade vunnit.. Men inte vi inte... Hur lyckas folk ha sådan tur? Nä men vi har väl otur i spel och tur i KÄRLEK!!
 Som sagt, har man dödsångest och tror man ska dö när man åker Helix? Ja men då ska man ju kanske INTE åka Loke liksom....
Men Alfred ville så gärna, så vi, han och jag ställde oss i kön som var ca 1½ timme....
 Alfred var sååååå taggad och höll på att krypa ur sina kläder! Såå spännande detta skulle bli tyckte han! När vi kommit halvvägs i kön så ropar de upp att det blivit tekniskt fel på karusellen, men att tekniker skulle komma och kolla på den.. Ja men tack för det liksom... Det gjorde ju inte min dödsångest bättre... Är det nu som hela hjulet skulle flyga av eller? Vad är det värsta? Att stå på marken och bli krossad av hjulet eller att ramla ur dom där sitsarna 60 meter upp i luften???
Vi klarade det, vi överlevde.. Men jag höll faktiskt på att dö på riktigt, PÅ RIKTIGT!!!
Alfred var inte så tuff efter färden. Jag skrek mej hes, medans han var tys som en mus under hela färden och när Loke stannade sa han: -Vilken himla tur att den stannade nu! JA, den var den läskigaste karusell som jag åkt i hela mitt liv!
Men, japp men! Hade det inte varit så mycket kö så hade jag absolut åkt den igen bara för att övervinna mina rädslor för den! En maskin ska ju inte tro att den kan komma här och få mej skiträdd och få dödsångest!;-)
 Klockan tickade på i väldig fart och plötsligt var den efter 22...
 Dags att vinka hej då till Liseberg för den här gången! Vi lovade att vi nog inte kommer att åka dit på semester någon mera gång! Utan kanske ta det på våren eller hösten när det inte är så mycket folk...
 Den här bilden åker rakt in i familjealbumet och blir årets familjebild! Älskar den! Ha ha, älskar allas olika miner!!;-)
 Så här vackra var jag och Alfred när vi åkte Helix... Tror att varje sena på min hals var spänd som 20 fiolsträngar...;-)
 Vid tolv på natten kom vi hem till lägenheten i Varberg igen! En kvällsmacka fick det bli innan vi kröp ner i sängarna och somnade som stockar!!
 Ha ha, ja eller alla gick visst inte och la sig! Jonas drog på sig pappas skinnväst och gick ut på stan! Nej jag skämtar bara, det gjorde han inte alls! Men fy fasen va vi skrattade när han satte på sig denna väst! Om han kommer bli vansinnig när jag lagt upp denna bild? Förmodligen! Jag får väl betala igen på något annat vis för att kompensera denna bilden då;-)
 Torsdagsförmiddagen klippte pappa alla grabbarna! Guuud vilka tjocka hår de har! Kitching! Sparade vi 900 spänn!;-)
 Jag, Jonas, Alfred och Douglas drog iväg till Kungsbacka för lite shopping! Fabian vägrade och fick istället mysa med morfar i Varberg! Lekparken och fästningen! De var nog bra för alla att han stannade där... Han älskar inte shopping lika mycket som oss andra i familjen om man säger så...;-)
Lyckliga ungar som fick en hel drös med märkeskläder! 50% på Kids brand stores! En märkes t-shirt för 125 spänn! Ja då kan man ju inte låta bli att shoppa!;-)
 Barnen får märkeskläder och morsan hon är inte så noga med de där märkena... Jag älskar ju när det är billigt;-) 100 spänn för skorna och 89 kr för klänningen! Jag var hur lycklig som helst! Kul att alla blev nöjda och glada!;-)
Vilka toppendagar vi hade! Men en sak är säker.. Den där dödsångesten måste jag jobba bort.. Tror ni det hjälper om jag åker de där karusellerna flera gånger om? Tror ni jag blir botad då?;-)

2 kommentarer:

 1. Fy fan för karuseller!
  Kommer ev att åka nyckelpigan o farfars bilar tillsammans med barnbarnet.
  That's it!!
  Varför plåga sig när man tucker att det är hemskt att åka? ;)

  /Annika K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja du Annika! Alla är vi olika! Jag är en äventyrslysters galen människa som älskar att övervinna saker och ting! Sån är jag!;-)
   Tur att vi är alla är olika!

   Stor kram på dej och hoppas att det gick bra att åka farfars bilar och nyckelpigan!!!;-)

   Radera

Tusen tack för din kommentar!