onsdag 16 november 2016

Mjölfri havregrymslimpa!

Det är inte ofta som jag käkar mjukt bröd, det händer typ ganska sällan! Inte för att det inte är gott, för det är det! Hur gott som helst och jag skulle lätt kunna glufsa i mej en hel limpa själv... Så då får man sätta band på sig och helt enkelt inte äta något bröd, japp för sån är jag...
Barnen gillar ju så klart ljust bröd, som sagt vem gör inte det? Men försöker ändå köpa hem mörkt och med mindre snabba kolhydrater i....
Men så flingade denna mjölfria havregrymslimpan förbi i ett recept och jag kände att denna måste jag bara prova baka! Mums va god den var och japp, det finns glutenfria havregryn!
Ibland kan jag vara en sån där rutten mamma enligt mina barn... Duger inte maten eller brödet? Ja men var utan då! Nja, jo, kanske lite god va den väl tyckte barnen... Ät eller var utan sa jag, som gillade denna jättemycket! Gillar när filmjölken slår in och smakar lite syrligt! Kan tänka mej att använda typ torkade aprikoser till nästa gång jag bakar denna! Superenkel att baka också!
Nu är ju linfrön på tapeten, en het boll som man inte vill ta i.. Men hela skall inte vara någon fara sägs det! De liksom bara passerar kroppen och så ut igen!
Jag vet, dötrista mörka bilder... Men mörkret och mobilkamera är ingen bra kombo, men jag lovar: Limpan var fantastik god!
Så skiva lite kokt ägg och eller Moda avokade så har du en perfekt frukost!

Mjölfri havregrynslimpa

1 st
5 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 dl havregryn (använd ren havre för garanterat glutenfritt)
2 tsk bikarbonat
1 ¼ tsk salt
1 ½ dl linfrön
2 ägg
3 ½ dl filmjölk 
Garnering
ev. havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa 5 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, havregryn, bikarbonat, salt och linfrön i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
4. Blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig smet. Strö ev. över lite havregryn.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.
LYCKA TILL!

2 kommentarer:

  1. ååh bra kväll-syssla. snart in i ugnen... :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att kunna inspirerar! Hoppas det smakade!

      Kram K

      Radera

Tusen tack för din kommentar!