måndag 28 november 2016

Födelsedag i Varberg!

 Tidigt igår morse packade vi in oss i bilen och styrde den mot Varberg! Min pappa fyllde 66 år och vi hade blivit bjudna på kalas!
Han är precis som mej, älskar paket och tror fortfarande att han är typ 6 år när det kommer till att fylla år! Så, ja jag vet vart jag har ärvt den genen! Men det är ju inget fel på att älska att fylla år! Va fasen, klart man ska hylla livet och hylla att man får uppleva ännu ett friskt år!
Att sitta i bilen i nästan 2 timmar... Det gick faktiskt galet bra måste jag säga! Alla uppförde sig bra! Barnen lyssnade på barnradion, Katitzi både på dit och hemvägen och jag fick lite tid med min käre make att bara sitta och prata!
 Nu skrattar vi och ser så där fina ut!
 Eller hur, det går ju så klart inte;-)
 När vi kom fram blev vi bjudna på lite glögg och pepparkakor! Vinglögg till mej! Ja, varför inte klockan 11 en söndag förmiddag! *fniss*
 Mysigt att samla allihopa, det händer inte så ofta...
Vi visste att vi skulle ut och äta någonstans, men inte vart!?
Så satte vi på oss kläderna och gick ner på stan och hamnade på Varbergs stadshotell! Det är såååå fint där! Jag, Jonas, Johanna och Nicke bodde ju över där en natt för ett par år sedan! Hur mysigt som helst! Gillar Varberg skarpt! Sååå mysig stad!
 Brunch! Perfekt för oss och perfekt för kidsen, då kan de äta vad de vill!
 Konstigt att alla ungarna ville hugga in på efterätten direkt;-) Men, nej så klart fick de inte de....
 Nä istället gjorde de sig en JÄTTESTOR belgisk våffla.. Same same, but diffrent liksom;-)
Att gå ut och käka med 5 barn som känner varandra utan och innantill.. Det kan ju gå hur som helst... Men ja, faktiskt det gick också ganska så bra! De skötte sig bättre än förväntat! Mmmm, för det är inte alltid så... Nästan så jag var lite chockad!;-)
 Julbordsmat! Oj oj oj... Åt så magen stod på 4 hörn... Vilket också skulle kännas på kvällen. Ja för tro mej, Jonas höll på att dö i bilfärden hemåt.. Socker och vitt mjöl som jag annars inte försöker äta av så mycket. Den reaktionen i magen vill jag lova luktade värre än slaktavfall.. Oj oj, ursäkta detaljen, men så var det!;-)
 Älskar att tjuvfota folk när de äter.. Ha ha, jo då. Jag fick igen sen. Jonas smygfotade mej med när jag åt fick ja se sen. Men de bilderna är i hans telefon och han har ännu inte kommit hem från jobbet. Så jag besparar er de bilderna!
 Kolla in denna stjärnan då! Gissa en gång om han var i himlen! Belgiska våfflor med nutella... Ögonen nästan lyser;-)
Födelsedagsbarnet dricker vin och så även jag och Ann-Britt!;-) Inte alls fel att göra det en söndag till lunchen!
 Ja ba: -Kan vi inte ta ett kort på oss alla? Ja det gick ju bra... Eller kanske inte;-) Ha ha ha! Ja herregud! Alla dessa miner*fniss*
 Nicke ser ut som om han håller på att bli strypt och ja sitter där med samma poes;-)  Lika samma jag och min bror? Nä skulle inte tro det va? De är väl humöret då som vi har samma? Ja för han tror att inte har något, men DET har han! Precis lika samma humör som mej, så de så!;-)
 Efterätten! Mmmm säger jag bara! Den där lilla minimunken var nästan så man dog när man åt! Precis i min smak!
 -Get no! Japp de va det ända min pappa sa till oss! Get som i get ett djur? No? Nej på engelska? Nej det betyder ÄT NU på malungsmål!
Ni som inte hört malungsmål! Alltså ni har missat något! Där snackar vi dialekt! Jag pratar det inte, men jag kan om jag vill och de är ju hur fränt som helst! Jonas fattar, men det är värre med barnen! Så vill vi säga något hemligt här hemma så kan vi ta det på malungsmål! Förr kunde vi ju ta det på engelska, men nu kan ju snart kidsen det också;-)
 Och äter man, ja då MÅSTE man bara ta sig en vila innan tre kaffet!;-)
 För tre kaffe blev det och tårta! Konstigt de där, hur mätt man än är! Jo då lite tårta slinker alltid ner!;-)
Även min faster och hennes man kom på besök! Supertrevligt och så hann jag även säga hej till min kusin i 2 minuter! Va typ evigheter sedan vi träffades! Så nu har jag fått en tanke om släktträff! Har man 4 fastrar och typ 7 kusiner som man nästan aldrig träffar, ja då måste man ju göra något åt det! Så igår såddes ett litet frö i mitt huvud! Vi får väl se om jag orkar skrida det till verket!;-)
 Det blev mycket korttagning igår! Kul!
 Ha ha ha, ja herrguuuud! När olika ska ta kort och man inte vet i vilken kamera man ska titta i! När alla säger olika och man gör fula miner! Ja gud som vi skrattade!
 Visst ser Jonas allt som oftast ut som en snäll liten farbror (*harkel* Vi kallar honom farfar här hemma...) Men shit va han höll på igår.. På detta kortet försökte han dra ner mitt linne... Mm, nä men jäääättte moget, verkligen....;-)
 Efter en heldag tillsammans kramades vi hej då vid 17:30 tiden och styrde bilen hemåt!
 Vilken lyxsöndag detta blev!
Vi har verkligen haft fullt upp den här helgen och varit ute på en massa roligheter! Men vi har inte behövt stressat något och pusslat och fått ihop tiden! Härligt att få hänga med familjen en hel helg! Tack för en toppendag!

4 kommentarer:

  1. Hahahaaaa jag trodde först det var en makarontårta 😂😂
    Det där med att prata engelska för att barnen inte ska fatta har vi nog alla gjort, ända tills våra sa att det inte är nån idé längre eftersom de fattade vad vi sa...
    Härligt ni ser uta att ha det, och underbart käk!
    Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ha! Jaaaa det trodde våra barn med först! Men en väääldigt god vit chokladtårta!

      Ha ha, jag veeeet! Vi har ju också så stora barn nu med vääääldigt stora öron! Så ja, malungsmål är skitbra att prata! Då fattar dom typ noll!;-)

      Kraaaam K

      Radera
  2. Vilken mysig födelsedag din pappa verkar ha fått iaf :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ja tack det fick han!
      Och STORT grattis till dej!! <3

      Stor kram K

      Radera

Tusen tack för din kommentar!