tisdag 24 februari 2015

Den som väntar på något gott!


I söndags  åkte jag in till Jönköping och shoppade det "sista" till sovrummet! Bara jag och alla affärerna! Wow vilken lyx! Jag fick så mycket uträttat och på 2½ timme hade jag både åkt in till stan, shoppat och kommit hem!
Nästan lite rekord för mej!;-)
Det inhandlades lite piff så som gardiner, kuddar, lampor och krukor och jag är sjukt nöjd med sovrummet! Det blev precis som jag hade tänkt mej! En ljus känsla i rummet, men ändå lite murrigt och varmt!
Dessa sänglampor har jag spanat in länge på IKEA! Gillar dem och de är stilrena och ger ett bra ljus!
Kuddarna hittade jag på rusta! Ta 3 betala för 2, 79 kr stycket!
Ängeln får numera stå i sovrummet och vaka över oss! Lilla Lisa! I den bubblan bor det många andar! Så jag blir liksom lättad varje gång jag tittar på henne!;-)
Överkasst ska köpas! Kan bara inte välja vad och vilken färg? Så länge får en filt från IKEA agera lite av ett överkasst, ett halvt överkasst!
Det är verkligen så lite som krävs för att få det mysigt! Lite ljus, en lite blomranka och ännu lite mera ljus!
Gardinerna hittade jag också på IKEA! Jag har verkligen gått ifrån min "trygga borg" där allt alltid ska vara svart och vitt! Dessa lila pärlemogardiner var liksom lite pricken över i:et och det blev nästan som en hotellkänsla!
Vi är så sjukt nöjda med våra garderober också! Jag älskar dem och hör och häpnad, det är fortfarande ordning och reda bland mina kläder! För en slarvmaja som mej, är detta en merit! Men med nya, snygga och bra grejer blir allt så mycket roligare att hålla reda då!
Det är många ljuskällor i rummet! Det är något som jag har fokuserat på ganska så mycket! Jag har en idè att köpa ännu lite mer ljus. Ja till garderoben kommer det bli, men även en liten ljusslinga i ena hörnet som hänger ner snyggt med massor av glödlampor! De kan nog bli snyggt!?
Och så är det ett jobb kvar, att fixa alla kontakter som är för korta! Dessa ska fixas till, men det är liksom inget jag kan och gör man inte det direkt, ja då kan det lätt bli avglömt...*harkel*
Ovanför sänggaveln är min tanke att hänga ett tamprep och framkalla några fina kort som jag ska hänga upp med klädnypor så att det blir ännu lite mer personligt!
Temat blev vitt, grått, grönt och lila! Jag gillar den kombinationen! De lila är verkligen lugnande för kropp och själ!
Jag längtar efter att få gå och lägga mej på kvällarna! Krypa ner i de frasiga täcket och ta ett djupt andetag och sedan somna!
Det är en superhärlig atmosfär där inne! Nu hoppas jag på att försöka skapa den här känslan i de andra rummen här hemma! Men först ska jag bara bli miljonär!;-)
Klicka HÄR så ser ni hur det såg ut innan! Det här med fult kallt 70-tal, nä det är liksom inte alls våran stil. När jag tittar på förebilderna får jag nästan ångest och frågar mej själv hur i hundan vi ens kunde sova gott där inne på nätterna?;-)
Jag skiter i jantelagen och säger att jag är så jäkla nöjda med mitt och Jonas jobb som vi har gjort! Vi har verkligen skapat ett helt nytt sovrum som bara är såååå snyggt!!! Att det har tagit så långt tid, ja det skyller jag på all väntan hit och dit på saker som vi beställt. Men den som väntar på något gott!! Och det var verkligen värt att vänta så länge! Det har då fått detta rum att växa fram steg för steg!;-)
 
Inköpslista:
Säng: Mio
Sängbord: Mio
Garderobsstommar: IKEA, Pax
Skjutpartier: Skånska byggvaror
Byrå och spegel: IKEA
Sänglampor: IKEA
Lampa i fönstret: Önska
Lila vas: IKEA
Gardiner och gardinstång: IKEA
Kuddar: Rusta
Trävägg: Byggmax
Golv: "arvegods" från Krille och Annelie!;-)

4 kommentarer:

  1. Så fint det blev, bra jobbat!!
    Och ängeln är ju sååå söt <3
    Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla söta J!
      Ja jag älskar den!
      Tusen kramar till dej! <3

      Radera
  2. Superfint! Jag är såå dålig på det där piffet som gör så mycket för känslan! Förstår att du vill gå och lägga dig i det rummet :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Hi hi, ja jag skulle kunna sova hela tiden typ;-)
      Stor kram K

      Radera

Tusen tack för din kommentar!