lördag 20 december 2014

Tradiotioner är till för att hållas!

Efter en lång dag i Borås kom jag hem till 3 glada barn! Snälla farmor hade hämtat upp dem på skola och dagis och de hade äntligen JULLOV!!!
Lite mat i magarna och ÄNTLIGEN skulle granen kläs!
Kidsen har nog tjatat i en veckas tid at vi skulle klä granen, men nä så tidigt vill jag inte ha in den... Vet av erfarenhet att jag tröttnar på den så fort ändå (JA skiten brukar ju barra bara man ser på den så därför)! Jag har sett att måååånga klätt granen tidigt iår! Kan de måne vara så att alla lesnat på detta regn och rusk och vill få in lite härligt ljus i sina stugor?
Det var det lugnaste året på typ 9 år att klä granen! Alla sammarbetade och var lugna och harmoniska! Inget gnäll och inget bråk! Jag fick nästan bita mej i armen för att inte tro att jag drömde! Ja för herrejösses, dom andra åren har det varit fullkomlig kaos när grannen skulle bli kläd och den har nästan legat ner på tvären vissa stunder för att alla har dragit i den!
Ni ser lådorna runt omkring granen! Det är vårt julpynt som ska upp i övriga huset! Grabbarna vill gå all in med pyntet, jag är tveksam.. Visst är det jättemysigt och fint med tomtar i varje vrå. Men skiten ska ju städas undan också... Mmm vi får väl se hur mycket pynt vi får upp idag!?
Varje år är det Douglas som sätter upp stjärnan! Japp traditioner är till för att hållas och så även i år! Minns att förra året var det ett himla tandgnislande på smågrabbarna om detta. Nu satt de sig bara i soffan och tittade på medans Jonas lyfte upp Douglas och han fick sätta stjärnan på toppen! Japp jag höll nästan på att svimma, alltså när kommer utbrotten om att de också vill sätta upp den??? Nä de kom inte;-)
 Ynka en liten julgranskula krossades igår! En liten en! Det är banne mej rekord! Vi har bara ett par stycken i glas, resten är i plast! Liksom likabra att köra på plast, för säkerhetens skull!;)
 Granen är klädd och den blev så här fin! Lite mer glitter skall köpas idag men sen får den duga!
Hela familjen Tajkon framför granen! Nöjda, glada och lite trötta!;-) Julen närmar sig med stormsteg och jag har redan hunnit hotat grabbarna (mest faktsikt Fabian som verkar ha glömt sina öron kvar i min mage, ja för herregud han lyssnar inte så himlans mycket på oss;-)) att om de inte sköter sig så kommer inte tomten med några paket.... I och för sig har vi "bara" hunnit köpa ett ynka paket till Fabian och så många fler till dom andra 2! Men vad i fåglarna ger man till en snart 5-åring som har 2 storebrorsor och som har rummet fyllt av prylar och bara önskar sig en radiostyrd bil? En sådan får han, men mer då? Ja tack, jag önskar gärna förslag!;-)

3 kommentarer:

 1. Plötsligt händer det;-) Puss/mamsen

  SvaraRadera
 2. Sorry kan inte hjälpa dig med pojk-klappar, men till flickor har jag tusentals ;-) Kram J

  SvaraRadera
 3. Alla mina grabbar önskar sig (faktiskt) kläder! (Jag du hör.....) Kanske inget allmänt tips, då de troligtvis är lite ovanliga...(?) ;-)
  Ge dem en upplevelse kanske? Även om det är lite svårt att greppa. En dag på en djurpark, äventyrsbad eller något sånt?

  Kram M

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!