onsdag 20 april 2016

Mollusker...?

 Fabian har haft den där stora mollusken i säkert ett års tid! Jag har varit glad att han inte fått mer. Tills för ett par veckor sedan när de började ploppa fram lite mer på hans bröst...
Inte så farligt tänker jag, det är ju bara mollusker och de är ju virus som sprider sig själv som sedan ska försvinna bort av sig själv efter ett tag... Och sitter de på bröstet så där, så gör det ju inget!
Men så förra veckan såg jag vid ögat att han började få små små prickar... och igår när jag hämtade honom på förskolan så hade ännu ett par prickar spridit sig på pannan och en vid ögat som till och med hade gått sönder...
Äckliga tycker jag att dom är dem där små prickarna, speciellt när de sitter så där i ansiktet och nära ögonen...
Nu är dom ju inte jättestora (än så länge, tack och lov) men jag tänker om de växer och om de sätter sig så där vid ögonen som en mollusk har gjort. Är det farligt? Försökte googla lite, men hittade inte riktigt det svar jag sökte....
Absolut, jag kan ringa ner till vår vårdcentral... Men nja ni vet, jag gillar inte att göra det. Har lite skräck för den där vårdcentralen;-) Nä skämt och sido... Tänkte ändå höra med er om ni kanske möjligtvis hade någon erfarenhet av äckliga små molusker???

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har hört någonstans att man kan stryka på zinkpasta.(Finns receptfritt på Apoteket) Om det sedan torkar ut dem eller "kväver" dem eller vad som händer vet jag inte. Vet att kompisar testat detta på sina barn och det har faktiskt hjälpt. Man får ha lite tålamod. Kanske inte så kul att gå med zinkpasta i ansiktet, men man kan ju ta det till natten. Lycka till!
  Mvh. Ulle.��

  SvaraRadera
 2. Jag var till läkaren med min dotter när hon hade molusker. Han sa till mig att jag skulle ta något vasst och skrapa bort en molusk, skrapa tills det började blöda. Det lät hemskt brutalt och dotter min ryggade tillbaka. Men jag gjorde som läkaren sa, jag gav henne favoritglassen och så skrapade jag bort en molusk, sedan tog det inte många dagar förrän alla andra var borta. Tydligen är det ett virus som kroppen inte tar hand om förrän en blödning skapas, då "räddar" kroppen sig mot detta virus. Kanske inte den allra bästa förklaringen :) men prova att skrapa bort en eller ett par ( jag fick bara ta en för dotter min) och sedan vänta tills kroppen har utplånat de resten.

  Det lät helt otroligt när läkaren sa så till mig men det hjälpte faktiskt.

  Lycka till och hoppas att ni blir av med de där prickarna!

  SvaraRadera
 3. Jag var till läkaren med min dotter när hon hade molusker. Han sa till mig att jag skulle ta något vasst och skrapa bort en molusk, skrapa tills det började blöda. Det lät hemskt brutalt och dotter min ryggade tillbaka. Men jag gjorde som läkaren sa, jag gav henne favoritglassen och så skrapade jag bort en molusk, sedan tog det inte många dagar förrän alla andra var borta. Tydligen är det ett virus som kroppen inte tar hand om förrän en blödning skapas, då "räddar" kroppen sig mot detta virus. Kanske inte den allra bästa förklaringen :) men prova att skrapa bort en eller ett par ( jag fick bara ta en för dotter min) och sedan vänta tills kroppen har utplånat de resten.

  Det lät helt otroligt när läkaren sa så till mig men det hjälpte faktiskt.

  Lycka till och hoppas att ni blir av med de där prickarna!

  SvaraRadera
 4. Alla mina tre barn har haft det, en del mindre och en del mer. Jag fick läste att man kunde klämma dem som en finne och då kommer det som en liten kula ut och då försvinner de. Gjorde detta på några men det blev ganska fula ärr så det är inte att rekommendera. Hade jag vetat att det skulle bli så fula ärr hade jag inte klämt dem.
  Förstår att det inte är kul att få dem i ansiktet, testa med alsolsprit och torka ut dem. Jag provade även detta men jag tror att jag gav upp för tidigt för att det skulle göra någon verkan.
  För mina barn tog det lite över 1 år att bli av med dem men det kändes som de försvann över en natt.
  Lycka till och ha en underbar helg Kram

  SvaraRadera
 5. Min son har fått molusker som sprider sig. Vi har testat att riva bort dem, men han tycker att det gör ont. Har fått tipset om ett medel som finns i hälsobutiker: MOLKOSAN. Kan vara värt att testa. Lägg vätskan på bomull/pads och smörj/badda där moluskerna finns. Gör detta 1-2 gg/dag och efter några dagar kan du se resultat av att de torkar ut och försvinner. Dock luktar det lite illa just när man "duttar". Vi har kört det en vecka och tycker att dem minskar.
  Värt att testa!

  Lycka till!
  Kram / Lena

  SvaraRadera
 6. Min dotter har haft mollusker många gånger, men jag har flera tips på hur man kan få bort dem utan att riva eller skrapa. Miniderm är ett alternativ. Två andra tips som läst på sidor om mollusker är att använda vårtmedel som fryser ner mollusken eller "molluskmedel" som påminner om vårtmedel. Har mestadels använt frysvårtmedel och detta har funkat bra, om man sprayar varannan dag i ca en månad brukar de försvinna, och min dotter tyckte inte behandlingen kändes obehaglig. Mån måste alltså inte riva eller skrapa.

  Hälsningar Johanna

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!