måndag 25 januari 2016

Konsten att bara njuta!

Så var det måndag igen... Ja till och med måndag kväll. Tiden bokstavligt talat flyger iväg, både på gott och ont...
Helgen har varit så där lugn, ja så lugn som den kan vara hos familjen Tajkon! Alla har nästan varit hemma hela helgen och bara varit! Det händer inte allt för ofta här hemma. Vilket jag kan tycka är lite jobbigt när alla 5 familjemedlemar ofta är på språngg åt olika håll.. Men det är väl så livet ska vara kan jag tro? Bara att börja vänja sig att det kommer bli mer sånt. Att vi inte kommer att sitta ihop så mycket nu när grabbarna blir äldre och gör sig redo för egna liv. När kompisar hägrar mer än morsan och farsan...
Men så länge njuter jag att de vill vara med oss på helgerna!;-)
 Douglas har till läxa att göra en måltid! En måltid som har tallriksmodellen. Självklart ville han göra sin favoriträtt: Fisksoppa! Och nej jag kunde inte stoppa honom! Klart pojken ska göra fisksoppa om han vill! Kanske inte riktigt tallriksmodellen, men nästan..;-)
 Att skala 1 kg räkor helt själv, bara det liksom! Ett stort plus!!
 Så när han stod och i grytorna, satt jag och tittade på och sipprade på ett glas rött! Mmm, såå gott!
 Det ingick även i läxan att duka! Sååå fint och mysigt gjorde han!
 Fisksoppa med saffran! Alltså sååå fantastiskt gott och han gjorde det med bravur! Receptet hittar ni HÄR!
 Så bjöd han in farbror och kussen Elsa! Elsa TACKADE sååå mycket för den extremt goda soppan! Så jo nog gjorde han bravur med den soppan allt!;-)
 Lördag förmiddag spenderades i ishallen! Alfred spelade 2 matcher! Så duktiga dom är och så gulliga! 1 vunnen match och en förlorad! Och alla var nöjda och glada!
 Genomfysna satte vi oss i bilen och körde till grannbyns kyrkogård och hälsade på Lasse! Så vacker det var där snön låg vit och det var så där tyst som det bara kan vara på en kyrkogård....
 Så fin han hade det där han låg bredvid sin bror.... Usch ja. Det var tungt att se hans namn på gravstenen....
 Hem och inte gjorde något. Sov middag och myste! Alltså jag älskar när en del helger blir så här! Bara vara!
 Gick ner och handlade framåt kvällen! Knarrande snö under fötterna! Jag älskar verkligen vintern och uppkattar detta fantastiska vinterlandskap! Så jo ni kan ana att jag tycker det är riktigt tråkigt när det nu töar och är fler plusgrader.... Allt är bara så mörkt och tråkigt igen...
 Jag älskar när alla i familjen står i köket och lagar mat. Några hjälper till här och några där! Mysigt!
 Komma upp på morgonen och Jonas redan varit vaken i ett par timmar och man väcks av att en kaffedoft når ens näsa! Kommer upp till en mysig och varm brasa och bara vara!
Söndagen gick åt att bara vara! ;-) Tränade lite och så tränade jag lite till! Sov middag, kollade på lite innebandy och ja, sen sov jag igen...
 Som sagt... Detta med att sova. Är så genomtrött och när jag kliver upp på morgonen så är det enda jag längtar till är att få krypa ner och sova på kvällen... Lägger mej och sover samtidigt som barnen nästan! Sover minst 8 timmar per natt! Kanske låter det inte så länge i dina öron! Men jag lovar, det har aldrig hänt förr.. Inte på veckorna i alla fall! Men det är verkligen sååå ljuvligt!;-)
God natt alla söta fisar! Så här kan man också se ut när man ska sova på kvällen.. Som 2 små grisar! Härligt att avsluta dagen med ett skratt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!