måndag 4 januari 2016

Första gången, men absolut inte den sista.. (del 2)

Att gå och ta en 11 fika, dricka en stor mugg med varm choklad och vispad grädda.. Ni gissar rätt! Ungarna var i himmelriket!
Och vi föräldrar slurpade i oss en och annan irish coffee!;-)
Jag är så himla glad att ALLA i familjen gillade sååå mycket att åka slalom! De sa inte ett pip att de hade ont i fötterna, frös eller att det var jobbigt! Mest glada miner hela tiden! Ja förutom när Fabian morrade hårt och pratade argt nerför de isiga backarna!
Det var nog mest vi vuxna som gnällde på klena och skakiga ben och kalla händer...;-)
Jag är så glad att vi har funnit ett sånt roligt intresse ihop, där hela familjen gör något tillsammans och gör det tillsammans!
Att sitta och slöa på en stol efter en dag i backen, massor av mat i magen och med musiken dunkandes bakom hörlurarna på afterskin! Alltså jag älskar den här bilden! Snacka om att inte bry sig ett skvatt om omvärden...;-)
Kortspel och musiktävling! Ett vinnande lag! Så klart vi tjejer! Så där rödmosiga och friska om kinderna!
I vårt rum hade vi 4 bäddplatser! Inga som helst problem! Men att veta vilken fot som tillhör vilken? Ja det kan ibland inte vara det lättaste att se;-)
Alla åkte i sin takt! Douglas, Tilde och Albin tog det lugn nerför, medans galenpannorna Axel och Alfred körde störtlopp... Herregud, det var många gånger hjärtat satt i halsgropen livrädd att de skulle stå på huvudet...
Jag ska inte ens nämna här hur mycket vin och öl det gick åt den här veckan.. Alldeles för mycket;-) Men jösse va gott det var att ta ett glas efter en dag i backen! Inte konstigt att man inte kan knäppa byxorna efter en sådan vecka... *harkel*
Att gå ut och köra igen på sena eftermiddagen och åka i mörkret! Ja det är en speciell känsla! Alldeles lugnt i backarna och man riktigt hör hur tyst det är, förutom lite swisch från skidorna! Nästan förtrollande härligt!
9 kids som skulle samsas och leka varje kväll! Det gick förvånansvärt bra! Inte mycket tjafs och gnäll! De skötte sig exemplariskt!
2 supernöjda kottar som gått på skidskola 5 dagar! De lär sig mycket själva, men de lär sig mer på skidkolan! Så det var väl investerade pengar att sätta dom där!
Som sagt... Det är ju inte konstigt att man inte får på sig brallorna efter såna här smaskiga irish coffee var och varannan dag;-)
Magiskt vackert! Synd att det var så in i bövelen kallt där uppe på fjället så man liksom inte riktigt hade tid att njuta...
Nyårsafton grillade vi korv ute! Tänk att en simpel korv med bröd kan smaka så fantastiskt gott!!;-)
Att sminka sig och fixa till sig, ja det var inget man hade gjort på måånga dagar. Lika härligt och kul att fixa sig, lika skönt var det att sminka av sig på kvällen. JA man vänjer sig snabbt att gå omkring och vara osminkad i ett halvsunkigt underställ hela dagarna;-)
Gott nytt år från familjen Tajkon!;-) Det krävdes ett par kort innan det blev ganska "normal";-)
Alltså maten! WOW säger jag bara! Grabbarna fick den stora äran att fixa nyårsmenyn! Vilket jag var jäkligt glad för att dom ville göra. För NEJ jag hade verkligen inte någon energi att ställa mej och laga mat. Men som sagt, det fixade grabbarna med BRAVUR!
Plock i olika dess former till förrätt!! Aj löööv!!
Alla sätt är bra utom dom dåliga... Finns det inga ytor att jobba på, ja då får man lägga sig på golvet och fixa maten!;-)
Oxfilé, rödvinsås, murkelsås, primörer och hasselbackspotatis! Ja jäklar i min låda va gott det var! Givetvis hade vi kött med oss hemifrån! Från vår egna lilla gårdsbutik Häradsköp! Jag som annars inte är så förtjust i just rött kött kan bara säga en sak. Det är skillnad på kött och kött! Detta smälte i munnen!
Chokladfondant till efterätt! Japp, jag sa ju att grabbarna kunde! Jag har själv aldrig gjort en sådan efterätt, men dom hade verkligen lyckats! MUMS!
12-slaget skålades in i sängen! Fabian hade somnat ner i vår stuga och de smälldes en massa smällare så han vaknade till! Så jag låg bredvid honom och det gjorde mej inte ett dugg! Det blev ju nytt år ändå, trots att jag inte skålade in det! Förmodligen ett mycket bättre år än 2015 i alla fall!
Klockan 9:00 på nyårsdagen var vi återigen ute i backarna! Jag har nog aldrig varit så pigg på en nyårsdag som jag var denna!;-) Och inte var vi många som mötte den dagen i backen inte... Undra just vart allt folk var? *fniss*
Avslutning på skidskolan! Jag säger bara en sak: Vilka grymma skidlärare! Lärde sig namnet på alla och var så grymt positiva!! En stor eloge till dom!!
Nyårsdagens kväll var vi inte längre så kaxiga! En pizza i magarna och slapp framför TV:n! Åh jösses va gött! Precis vad vi behövde!
Klockan 10 på lördag morgon rullade vi hemåt, vinkade till stugan och lovade att snart komma tillbaka!
Isgata på vägarna, så vi kröp fram. Men allvarligt talat... Vissa kör som dårar... Kör om i kurvor, ser sig inte för och ska först fram... Trots att det var flera olyckor under vägen, så fortsatte dårarna att köra som idioter... Ibland får man tänka hemska tankar och i det fallet gjorde jag det. Hoppas idioterna kör av vägen... Ja det var faktiskt min tanke där och då!
Vi tittade in i Malung och hälsade på hos en av mina fastrar! Så kul att se Malung igen. Det var ju alldeles för länge sedan vi var där...  Måste nog åka uppåt igen i sommar!
Vi skulle hälsa på fler fastrar. Men Alfred blev så åksjuk och kräktes och sedan somnade han och då ville vi så klart inte väcka honom...  Synd...
Vi åkte förbi min härliga pigga morfar! Men det var sport på TV:n, så ja det hägrade nog mest;-) Ha ha, nä skämt och sido. Han är såå jäkla pigg den söta gubben! 84 år gammal och är som en pigg 60 åring!
Återigen i bilen! Perfekt med film och godis! Älskar att åka bil på kvällen och natten! Mörkt och mysigt! Ja lite så där tajkonfasoner! Lööv it och har alltid gjort!,-) Kuska runt lite med grejer från tak till golv! Mysigt!
Klockan 20:20 rullade vi in i Skillingaryd. En lång resa hem, men så mysig!
Nu är det åter vardag... Så här i efterhand ångrade jag mej en liten smula att jag inte tog ledigt både måndagen och tisdagen också.. Det hade jag behövt känner jag! Lite semester efter semestern om man säger så;-)
TUUUSEN tack alla som var med! Ingen nämnd och ingen glömd!!!
Det här var första skidsemestern för oss, men absolut inte den sista!!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!