lördag 17 augusti 2013

Baka baka liten kaka!

Idag skulle vi egentligen ha varit på fotbollscup och hejjat på Douglas och hans lag! Men när vi vaknade piskade regnet mot rutorna och Alfred och Fabian protesterade och ville inte alls stå och titta på fotboll en hel dag i ösregn...
Så istället för fotboll blev det bak för hela slanten! Madam Edith har inspirerat mej hela veckan till att baka genom att bombarderat sin fina blogg med massor av smaskigheter!
Vår frys gapade dessutom tom av bakverk, mmm som den har gjort i säkert ett år.. Det här med att baka har liksom inte varit prio ett. Men det är ju sååå smaskigt att ta fram och bjuda när någon kommer på besök!
Chokladbollar var så klart prio ett för grabbarna! Jag lovar, det var choklad deg över hela köket.. Bara att bita ihop, jag lät dom klabba bäst dom ville. Ja för dom var ju sams och höll tyst...;-) *harkel*
Sedan flög ju fantasin iväg lite när dom gjorde sina konstverk, ja iallafall för mamman... *fniss*
5 olika bakverk blev det och JA dom var mycket smaskiga vill jag lova! Alla recepten hittar ni HÄR!
Jag känner mej liksom rik på någotvis nu när frysen är full av dessa godsaker! Imorgon ska vi ha ett stort fikakalas här med fina underbara vänner!! Tre fika is da shit på en söndag!;-)
Som sagt... Choklad deg över allt... ÖVERALLT! Tack gode gud för att klädsen är avtagbar på stolarna och bara att stoppa in i maskinen!
Ikväll har vi ätit hemmagjord pizza! Sååå smarrigt! Vi gjorde bara pizzabotten, blandade CF (tomat/basilika) med såsen som följer med pizzabotten. (Ja vi köper pizzabotten;-)) La sedan på ost och in i ugnen och sedan fick var och en i familjen lägga på det dom ville! På min blev det salladsblandning, avokado, parmaskinka, kyckling, tomat och nyplockade kantareller! Sååå gott!
Japp jag har den fantastiska turen att ha en underbar vän som tog med Douglas ut på en svamp promenad och kom hem med en stor härlig välfylld påse!
Nu: Soffan och hoppas på en BRA film! Ja tack, filmtips önskas!;-)
Sen: Sova! Hur kan jag vara sååå trött trots över 10 timmars sömn inatt?
Saknar: Rödvin!! Hur i fåglarna kunde vi glömma bort att köpa hem rödvin??

7 kommentarer:

  1. Gud va mycke gott och du säger att JAG frestar !?
    Iväll skulle jag mer än gärna dyka in på spontan fika hos DIG ! :)
    Visst är det perfekt att ha det klart inför vintern. NY jacka till viggo beställde jag faktiskt på nätet häromdagen så nu har han snart så gott som klar för vinter och snö.
    Själv köpte jag en dunjacka på boomerang i våras som får hänga med i vinter oxå, men jag skulle behöva ett par täckbyxor. Annars är vi "rätt med" på banan :)
    Trevlig kväll ! kram

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt gott ut:)! Hoppas ni får en riktigt mysig trefika idag!
    Så stora dina grabbar är!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag använder också köpe-pizzadeg... men är, precis som du, bra på så mycket annat ;-)
    Kram på dej

    SvaraRadera
  4. Håller med om tillfredsställelsen att fylla frysen! :-) Känner sig som en liten ekorre :-) Ser supersmaskiigt ut! Dumlekakor och chokladbollar är redan favoriter här, men de där långpannebullarna såg underbara ut :-) kram Lina

    SvaraRadera
  5. Filmtips: Jagten. En dansk film med Mads Mikkelsen i spetsen. Vi såg den i helgen. :) Fint bak!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ja den är nästan den bästa film jag sett!
      Kram K

      Radera
  6. Roligt att jag hittade hit via Madam Edith, som jag följt länge! Vilka fina bilder och inte gör de min hunger mindre precis! Testar den där 5:2 dieten och i dag är min tredje halvfaste dag och jag borde absolut inte läsa bloggar!
    I varje fall inte titta in i sådana som din med en massa smarriga bilder!
    Jag får återkomma och läsa mera i morgon då jag äter som vanligt igen!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!