lördag 10 juni 2017

Trolltyg!

Under flera år har vi besökt trolltyg på självaste nationaldagen! Grymma mäniskor som år efter år sätter ihop allt detta för oss som bor här!
Under alla åren innan har vi fått åka till grannbyn Vaggeryd, men iår lades trolltyg här i Skillingaryd!
Lyxen att bara trava ner till samhället och gå på detta äventyr!
Vilket arrangemang de gör, år efter år! Alla människor som är med och skapar detta härliga äventyr för både stor och liten! Stooor eloge för dem!
Att få tas med flera hundra år bak i tiden! Att få klä ut sig till prinsar, prinsessor, troll och andra väsen! Det är ju lycka!
Att kunna få kika in i ett gammalt hus med ett rum och kök där 11 stycken bodde i slutet av 1800-talet. Att låta barnen verkligen förstå att det var så de bodde, där fans det minsann inga egna sängar, egna rum och datorer! En spännande och fascinerande värld att kastas bak i!
Så började väsenvandringen! Detta är lika spännande varje år för både barn och vuxna! Man vet aldrig vad för konstiga filurer som dyker upp i skogskanten!;-)
Ni vet, när barnen skriker så där härligt direkt ur magen, när de liksom inte vet om de är rädda eller inte! De skrattet så det bubblar!
Duktiga sagoberättare som berättar om alla dessa väsen som vandrade runt i vår by! Att alla människor trodde på allt detta... Häftigt! Kanske ändå tur att tiderna förändras och att vi inte längre tror på tomtar och troll.. Eller gör vi det? Jo då, visst tror vi väl att det finns lite små hustomtar lite var stans?! Japp det tror jag, kanske inte på elaka stora troll. Men på små hustomtar!
Jag minns en gång för 100 år sedan när jag var liten. Vi hade 2 stycken kaniner, det var nära jul och kylan var ganska så hård. På morgonen när min mamma kom upp tittade hon ut genom fönstret och såg att kaninerna satt där och mumsade på ett stort lass med hö... Hmm, vem hade lagt det där? Vi frågade runt om det var grannarna, farfar eller någon annan? Ingen! Så jo då, visst finns det lite små hustomatr lite här och där, men de visar sig nog inte för alla!;-) Mysigt!
2000 besökande denna dagen! Det är sååå grymt häftigt!
Det var också riddarspel på stooora häftiga hästar, vilket barnen tyckte va riktigt häftigt, men som jag tyvärr glömde ta kort på...
Efteråt gick vi hem till Per och Veronica och fikade med andra vänner! Sååå mysig eftermiddag det blev! Mycket prat och mycket kaffe!!;-) Kärlek!
Efter en härlig dag såg himlen ut så här! Älskar att det är ljust klockan 22 på kvällarna! Älskar!
Nähä, nu måste jag kavla upp ärmarna och börja riva lite tapet på Douglas rum! Han ska få en liten mini make over på sitt rum! Det var dags för det nu! Han har haft sitt rum i liknande format sedan han fyllde 6, så det är verkligen tajm för en make over där!;-) Sen blir det kalas för kussarna! Helgerna är sannerligen väl fullplanerade i juni månad! Jag ska inte klaga, för det är bara massor av roligheter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!