torsdag 15 juni 2017

Sooommarlooov!!

Så har den här terminen också gått.. Swiiisch sa det! Ett halvår sedan vi var i Thailand! Herregud, vart tar tiden vägen?
Våra älskade kottar fick sommarlov idag! Som alltid en lika vacker skolavslutning på fridhäll, ett stenkast från skolan! Och vädergudarna var med oss! Inte en endaste regndroppe, dock lite kallt, men vad gjorde väl det! Tårarna de frös inte direkt fast i ögonen när alla eleverna gick in med pampig musik! Då stod jag där och tårarna forsade ner för mina kinder! Fy fasen va stolt jag är över mina barn!!
 Genom hela skolavslutningen hade de en röd tråd! Årskurs 5, alltså Douglas klass körde en saga om en prins och en prinsessa! De är så grymma och vilken sång alla eleverna bjöd på!
Alla var med och sjöng så vackert och ur mina ögon strömmade tårarna! Underbara ungar!
 Känslan i kroppen när man får sommarlov! Åh, jag kan ännu minnas den! Lov i 9 veckor! Helt ljuvligt! De behöver de! Inte tänka på något, ladda sina batteri, sova ut, leka och busa! Dock kommer Alfred och Fabian att få gå på fritids ett par veckor till, sen så har vi semester ihop hela familjen! Längtar galet mycket!
Jag tog helledigt idag, vilket va superskönt!
 Att det är nog ändå inte många 9-åringar som uppskattar att få en bild med ord på så mycket som Alfred gjorde! Alla hans klasskompisar hade fått sätta ett ord på varje person i klassen och sedan hade deras lärare skrivet ner det och de fick varsitt print på det! Han utbrister: -Tänk att fröknarna har suttit och skrivit ner alla olika ord till alla olika 31 elever, vilket jobb det har gjort! Han har stort hjärta den där Alfred!! Känns galet bra att vi uppfostrat våra barn så bra!;-)
 Den obligatoriska syskonbilden på skolavslutningen vid stenen! Mina fina gossar som idag har slutat förskoleklass, 2:an och 5:an! Vart tar tiden vägen??
 Och självklart som alltid, en kussebild på samma sten! Traditioner är till för att hållas! Varje år samma plats!;-)
 Efter skolavslutningen åkte vi till de andra kussarna! Lilla Emmy fyller 1 om en vecka! Så vi passade på att fira henne med paket!
Helt galet va tiden går! Tyckte nyss det var hon föddes!
 De hade gjort såååå mycket god fika som vi mumsade i oss! Rena rama himlen med massa hembakt! Nä, för det är inte mina killar van vid! Hembakt! Usch jag har blivit såååå dålig på att baka! Förr innan barnen och när barnen var små bakade vi väldigt mycket. Men nu, nä inget.. Kanske bara för att när jag /vi bakar så glöms det bort i frysen och så får vi sedan slänga det;-) Ha ha!
 Emmy går sina första stapplande steg i livet! Vilken lycka att få gå mot sin storkusin!
 Men så klart, krypa går ju fortast än så länge! Go sommar de kommer få när hon börjar gå! Inte en lugn stund där inte!;-)
Där är jag inte avis alls faktiskt! Tänk dessa hektiska år när man nästan inte orkade gå någonstans för att Alfred eller Fabian var benägna att rymma och vips så var de borta! Sprang iväg och brydde sig inte ett skvatt... Den tiden är förbi.. Nu tar de sina cyklar och åker till kompisar och hänger med dem.. Allt har sin tid...
 Ha ha! Alfred alltså... Han har sannerligen myror i brallan.. Han va en gnutta rastlös när vi satt där efter fikat! Krille sa lite på skämt om han ville klippa gräset? Vips så for han ut och klippte gräset på en handvändning! Energi har den ungen i alla fall!;-)
 Vi blev sedan bjudna på både grillade hamburgare och bubbel! Vilken lyx!
Klumpiga jag tappade min hamburgare 2 (!!) gånger på både min kjol och deras matta... Är det inte ungarna, så är det jag..;-) Men bubblet va gott. Så gott att det rann ner alldeles för mycket att jag till och med kände mej lurig när vi åkte hem på sena eftermiddagen för att städa! Men japp! Städningen gick som en dans och det var nästan roligare att städa med lite bubbel innanför blusen;-)
 Alltså dessa 2!! Storkusinen och lillkusinen! Kärlek säger jag bara! Gustav är helt fantastisk med sina småkusiner och tar hand om dem, busar och leker!
 Nu har jag krupit upp i soffan och målat naglarna! En hektisk helg väntar! Först jobb imorgon, sedan studentfest och sist men inte minst, vinjunta med tjejerna!
På lördag vankas det trädgårdsarbete och 18-års kalas och på söndagen cup för Alfred! Härliga tider och bara kuliga saker på schemat, så det går ingen nöd på mej!;-
 Det blev en helt fantastisk härlig eftermiddag och kväll! Just nu är det över 20 grader och jag sitter här med dörrarna på vid gavel på altanen! Svalorna flyger och sjunger och det är alldeles magiskt! Rena rama sommarlovsväder!
Douglas cyklade iväg med kompisar efter kvällsmaten, glad i hågen! Han har verkligen tagit sommarlov på riktigt! Ljuvlig känsla!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!