torsdag 16 februari 2017

Rom byggdes inte på en dag...

Nu kan jag inte hålla mej längre... Nä det kan jag inte och vi är faktiskt NÄSTAN färdiga med TV-rummet...
Äsch va fasen, Rom byggdes ju inte på en dag, eller hur? Det har gått sagt men säkert fram och den här tiden kan man ju tvär inte trolla fram av mer än de 24 timmar som finns på ett dygn, även om jag vi alla skulle vilja det...
Vi påbörjade ju vår kära renovering i somras på typ semesterns första dag! De byggdes fram ett nytt rum och fokusen låg först och främst på att Alfred skulle få sitt nya rum helt klart! De är det, nästan...;-) Ja jag kommer att visa hans rum en annan dag!
Ni vet, jag är ju inte så haj med varken hammare, spik eller såg. Så det sköter min käre make och ja så var det ju det här med tiden.. De flesta helgerna har dessutom varit fulla, och börja spika lite för en timme. Nä det gör man inte, då hinner man ju knappt dra fram alla grejer förens det är dags att avsluta...
Ja ja, skit sak samma, nu är det ju som sagt nästan klart vårt älskade TV-rum och för första gången på typ 9 år är jag nästan helt nöjd! Äntligen har vi fått det som vi ville!
Det var ju ett himlans stort rum innan. Ett alldeles för stort och opersonligt rum som var grymt svårt att få mysigt hur man än vände och vred på det och vi möblerade nog om 1000 gånger och ändå blev det inte bra...
När vi köpte huset för 9 år sedan såg det ut så här.. Som en jäkla bastu och det bodde vi i 3 år innan vi, eller jag menar Jonas målade om det 4(!!) gånger, men bra blev det och vilket jobb han hade med de där jädrans taket! Får rysningar bara jag tittar på vårt gamla furutak, nästan lite illamående faktiskt;-)
Som sagt, mörkt och tråkigt och jag vill inte ens tänka på hur många timmar vi har lagt ner på att måla bort allt brunt och fult! Men som sagt, väl värt det nu och som sagt, Rom byggdes inte på en dag utan växte fram sakta men säkert!;-)
Så började vi som sagt bygga ett nytt rum uppe i somras! Det såg ut så här innan:
Som sagt, måååånga kvadrat som inte ens användes... Döda ytor som bara stod och samlade damm och sååå kallt och opersonligt....
Men nu så är vi nästan klara! Lite lister här och där som fattas, men dem tar vi när det finns tid! Har vi klarat oss utan dem nu ett tag så klarar vi oss ett tag till;-)
 Soffan och skänken fick flytta upp från altanen. Så nu står det naket och öde där ute istället... Ska leta soffor på blocket! Där kan vi nog hitta några bra och snygga som vi sen kan ha på altanen i sommar!
 Den här vägen har vi haft ungefär 1000 olika idéer på vad vi skulle ha på den... Men sen hittade jag detta galler på grafitgrå och köpte den och alla klypor! Tycker den blev bra där och vill man inte ha den sen, ja men då är det ju bara och byta ut den till något annat!;-)
 Ha ha, tänk att det skulle ta nästan 7 år innan detta foto som togs när Fabian var nyfödd skulle komma upp på väggen.. Bättre sent än aldrig;-)
 Här skall göras ett elementskydd! Det ska min man göra! Kanske hinner han göra det på semestern...;-) Nä då, nu ska jag inte vara sån... Det kommer nog bli supersnyggt med ett elementskydd där och jag ÄLSKAR den breda fönsterbrädan!
 Nu gillar jag vårt TV-rum både på dagen och natten! Nu kryper jag mer än gärna upp där och kollar på TV, det gjorde jag helst inte innan! Tänk va en vägg, nya tapeter och lite målarfärg kan göra!
 Sen, ja sen... Jag säger inte när för det vet man inte när det kommer att ske.. Då står Douglas rum på tur! Vi ska göra en liten make over med ny målarfärg och lite ny piff! Det behövs verkligen.. Skit va barnen sliter på sina rum! Ja tur är väl kanske det, värre vore det väl om de inte ville hänga på sina rum!;-)
Alltid finns det något man vill och måste fixa i ett hem!
De bruna fula persiennerna skall så småningom tas bort, men då måste vi förmodligen måla om fönsterna igen.. Orkar man det?;-) Sedan skall så småningom de fula guldhandtagen bytas ut.. Men som sagt, vi tar det sakta men säkert...;-)

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!