tisdag 1 juli 2014

Krämiga kolagömmor!

Vädret levererar tyvärr inte som vi vill... Ganska ok väder på förmiddagen, ja iallafall inget regn. (man får liksom vara glad för det lilla;-)) Men sedan drog både åska och regn in och så lite kyla på det... *mummel*mummel*
Så vad gör man en sådan dag med huset fullt av ungar med myror i brallorna och en mamma som är rastlös? Jo man bakar!;-)
Kusin Elsa har varit här och lekt med grabbarna och även sovit över här! Så mysigt!
Hon styrde upp baket med smågrabbarna, vilket var tur för mej när vetemjölet flög i luften;-)
Sega chokladmuffins stod på att göra listan och bakteamet var grymt! Några hällde, några rörde och några mätte!
Det bästa med hela baket är ju att slicka skålen! Jag slängde ut dem på altanen när det momentet skulle utföras.. Jo jag har varit med förr... Och det resulterar allt som oftast i att det blir chokladsmet över hela köket och jag hade ingen lust att renskura ALLT...
Som sagt.. Att slicka skålen är nog det allra bästa när man bakar och det ska visst göras väldigt grundligt;-) Allt ska upp i skålen och går det inte, ja men då kan man ju alltid stoppa ner huvudet i skålen... Vår lilla Emil, konstigt att han inte fastnade med huvudet så att vi hade varit tvungna att åka in till akuten för att få bort skålen.. Ja det hade varit ganska så typiskt honom att "råka" ut för något sådant;-)
Resultatet blev grymt! Perfekta i både smak och seghet!! En stor tummen upp!! Kul när barnen fixar och grejar sånt här, nästintill helt själva!
När barnen hade gjort sitt i köket var det dax för mej att sätta händerna i en mördeg och knåda! Jag gjorde krämiga kolagömmor som även dom smakade himmelskt! Alltså kolasåsen i dessa är den krämigaste kolasås du kan tänka dej! 
Och självklart måste jag dela med mej av detta goda och lätta recept!

Krämiga kolagömmor

(Vill du baka med hela kolasåsen så gör du dubla kakdegen!

Detta behöver du:
Muffinsformar: ca 20 st
4½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
Noblesschoklad

Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca 3 timmar. Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i matberedare. 
Sätt ugenen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i ca 8-10 minuter tills kakan fått lite färg. När kakan tas ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka!

Ät och njut!!

Nu ligger våra kakor i frysen, lååångt in så att dessa inte ska bli uppätna! Sedan kommer dom att tas med på våran semester på Öland nästa vecka!!;-)

2 kommentarer:

  1. Gaaah- ser helt ljuvliga ut! Måste testas!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!