fredag 18 juli 2014

Att behöva slå sig själv på käften hårt...

2 mornar i rad när klockan har ringt 8:00 har mina ögon blött av trötthet och jag har snoozat den framåt hela tiden. Jag har inte orkat ta mej upp hur jag än försökte. Latmasken den lilla jäkeln är den snabbaste masken i världen. Så fort man bara blinkar så har den krupit in i kroppen och börjat boa sig direkt. Packar upp sina grejer och sprider dem över hela kroppen och dessutom verkar det som om han ynglar av sig snabbare än kaniner och vips så är hela kroppen fylld med latmaskar..
Men idag slog jag mej hårt på käften trots att kroppen skrek efter att få sova lite till, ja bara liiiite till.. Men hjärna vann över kroppen och klockan 8:30 var jag på språng ut i spåret! Latmasken slet jag ut och stampade ner hårt på marken tills han var en blöt fläck och JA även hans små äckliga avkommor drog jag ut och stampade hårt på och hans packning brände jag upp!;-)
Det som fick mej ut idag var dessa kloka ord som Paulo Roberto la ut på sitt instagram igår. Dessa ord träffade mej hårt, så sant!
Min morgon PW byttes ut mot ett morgonjogg, ja iallafall halva sträckan!
Har lite svårt att bara stiga upp ur sängen och bara springa. Så 3 kilometer gick jag och sedan sprang jag hem de sista 3,5 kilometrarna!
Det gick väldigt bra att springa idag faktiskt. Har inte sprungit på flera veckor utan bara varit ute på PWs!
Tanken att att innan vi åker härifrån ska jag ha sprungit en mil runt slinga som ligger här bredvid stugan! Det är bra med mål, de är ett måste för mej. Det gör att jag MÅSTE öva upp mej och då springa varannan dag istället för att bara gå!
Morgonluften är så härlig och att möta en ny dag på detta viset är nästan oslagbart! Solen som strilar mellan de torra träden, tystnaden ett litet hej till en annan motionär som ger ett leende tillbaka, då helt plötsligt är all den där tröttheten som befann sig i kroppen innan helt borta och man bara mår så bra! Löövlie!
Svettig, lycklig och full av lyckoendorfiner!
Det här med att slå sig själv på käften hårt på mornarna är något som jag verkligen kan rekommendera, ja för att starta dagen med en PW eller jogg, ja det är såååå härligt!
Jag har nu lyckats få ihop 12 pass med motion under dessa semesterveckor som jag har haft! Mitt mål var ju att röra på mej VARJE dag under semestern, men det har jag inte riktigt lyckats med. Men allt är bättre än inget tänker jag!;-)
När jag kom hem svettig och trött så hade Jonas ställt fram frukosten, köpt frallor, kokat havregrynsgröt och kokat ägg. Så det var bara för mej att snöra av mej skorna och sätta mej vid ett härligt välfyllt frukostbord och äta mej mätt! Så nu är jag både fylld av nya lyckoendorfiner och en god frukost i magen, nu skriker solstolen högt på mej och är det någon som jag lyder så är det just den stolen;-)

2 kommentarer:

 1. Perfekt ju att komma hem till dukat frukostbord efter motionsrundan!! Kram J

  SvaraRadera
 2. Du är GRYM snygging !!
  Här vågade jag mig på ett nytt pass på gymmet i morse,
  och det känns som om jag är på god väg att mota bort den där latmasken igen !!
  KRAM

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!