söndag 9 december 2012

Skumtomtefudge!

Jag har inte ätit godis på nästan 3 månader(!!?) Det är jäkligt bra när det kommer till mej! Fast å andra sidan så har jag ju ätit efterätter och fika när det bjudits på. Och fika och efterätter är ju oxå godis, så egentligen kan jag ju inte skryta så mycket med att jag varit så jäkla duktig med att inte ätit socker...
I vilket fall som helst så åkte jag dit idag på att äta godis! Tant PMS är på besök och hon är en bråkig jäkel just nu (och Jonas håller på att sluta snusa, så ni kan tänka er hur vi har det här hemma... En som ska sluta snusa och en som har PMS. Hurra liksom.....)
Idag bakande jag vårt första julgodis och det var alldeles nytt för mej, nämligen skumtomtefudge! Oj oj oj va gött det var och PMS kärringen i mej jublade och vi ska inte ens prata om vad sockerhoran njöt! Hon har stått bakom mitt öra och viskat hur mycket hon älskar mej och ber om att få mer hela tiden. Men nepp 2 bitar fick hon och där satte jag stopp! Nu ska här inte ätas mer godis förrens nästa julbak (som förmodligen blir nästa helg;-))

Ni vill så klart ha världens godaste och enklaste recept! Lovar att älskar ni vit choklad och jultomtar, så då kommer nu jubla nu;-)
Dock är det väääääldigt sött, men det är ju bra, för då tar man ju "bara" 1-2 bitar, eller hur?!;-)
Skumtomtefudge12 skumtomtar
50 gram smör
1 dl grädde
2 dl socker
100 gram vit choklad (150 g i originalreceptet)

Gör så här:
Blanda alla ingredienser, utom den vita chokladen, i en kastrull. Smält på svag värme. Under omrörning låter du den småkoka i 10 minuter. Hacka chokladen och vänd i den. Låt den smälta, och rör till massan blivit slät och blank. Häll i en mindre form, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kyl, skär sedan upp den i kuber.
Mina fick en sån där fesful brun färg. Men vill man ha lite mer söta och lite mer julröda, så bara droppa i några droppar röd karamellfärg så blir dom nog mycket finare! Och vänta ganska länge innan ni skär upp dem. Jag gjorde inte det och då blir det så här fula kanter... Men å andra sidan så ska de ju synas att de är "hemmagjorda" och de är gjorda av kärlek, huvudsaken det;-)

4 kommentarer:

  1. Smaskigt!! 3 månader utan godis. Känns som jag tvärtom har haft 3 månader MED godis efter alla julrecept jag lagt upp på bloggen. Får bli andra bullar efter jul. Men du är duktig i alla fall :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Testade det där en gång, men det var faktiskt för sött fast jag är en riktig sockerhora jag med.;)

    SvaraRadera
  3. Gjorde ett försök men mina blev bara sega som kolor och inte alls så där "fudge"-iga. Någon som har tips på vad jag gjorde fel? //Helena

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!