tisdag 17 oktober 2017

Flämtande uttern...

Här hemma är de som ni vet allt som oftast JAG som lagar mat... För att försöka få den här skutan flytande här hemma så strukturerar jag så gott jag kan och jag planerar mina/våra veckor. Planering är A och O för att allt ska flyta på i en familj med 3 barn, läxor,, träningar, 2 egna företagande vuxna föräldrar, matlagning, städning och tvättning och allt annat som livet ger!! Ja så är det väl för de flesta familjerna antar jag?!
Jag skulle inte palla att springa i affären var eviga dag och handla för dagen.. För det första skulle det bli snordyrt och för det andra så tar det för mycket dyrbar tid från mej! Så våra handlingsdagar är måndagar och då köper jag mat för veckan och sedan handlar jag på fredagar för helgen!
Jag försöker verkligen rulla runt på olika maträtterna, men hur lätt blir det att man glider in på köttfärsrätter och korvrätter? Japp, svinlätt!;-)
Så jag söker mycket nytt på nätet! Gud vad gjorde man innan nätet fanns och man sökte efter inspo.. Ja så klart receptböcker.. Men det inspirerar ju inte så mycket som matbloggar gör!;-)
Madame Edit är en tjej som bor här i byn och är grymt duktig på att laga mat och att baka och driver en jättefin blogg! Kika på hennes blogg HÄR!
Hittade ett recept som heter flämtande uttern.. Och där kan man ju tro att det är inälvsmat eller något maginnehåll man ska laga!;-) Men neeej, det är en supergod kycklingrätt som jag har lagat både den här veckan och förra! Alltså jag säger bara MUMS! Detta måste ni testa!
 
Flämtande uttern, ca 3 portioner
*
Recept
1 grillad kyckling
Salt/vitpeppar
1 röd paprika
1 konserv minimajs
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 dl mango chutney
1 tsk curry
1,5 tsk sambal oelek
*
Gör så här:
Bena ur och dela grillad kyckling i bitar. Lägg i ugnsform. Salta/peppra.
Strimla paprika. Bryn paprika och minimajs i strösocker några minuter. Fördela över kycklingen.
Vispa grädde. Rör ner pressad vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek i grädden.
Bred ut över hela kycklinggratängen. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 25 min.
*
Jag älskar oftast när barnen vill vara med och laga mat! De har alltid fått varit med i köket och jag har aldrig stört mej på det!
Nu mera är det mer sällan de vill vara med där och greja, vilket jag tycker är lite tråkigt. För ja, det är ju väldigt mysigt när alla hjälps åt och JA, de lär sig ju massor som de kan ha med sig i livet senare!
En liten smak av asiatiskt, speciellt om man som mej häller i lite extra sama olek så familjen skriker att det brinner i munnarna! Äsch, de är ju så känsliga!;-)
Jag kan tänka mej att det kan vara gott att slänga i lite osaltade cashewnötter, då får det nog ännu lite mer asiatisk smak!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!