måndag 3 juli 2017

En liten min makeover!

När Douglas typ var 6 eller 7 så fixade vi i ordning hans rum! Köpte ny säng, lite nya möbler och målade om! Nu si så där 6 år senare, så har det blivit en aning slitet och kanske lite barnsligt...
Alltså när man är 12 år gammal så har man ju inte så mycket saker längre på sitt rum.. Man chillar mest där, spelar tv spel, hänger med kompisar, kollar på TV, sover och fiser....;-)
Så i början av sommaren påbörjades en liten mina makeover på hans rum! En fondtapet, ny målarfärg, vitmålade lister istället för ek och bort med en massa krafs som bara stod och samlade damm....
Han rensade och sorterade och slängde helt själv! Skrivbordet vill han inte längre ha... Nä läxorna görs i sängen eller vid köksbordet, så varför ha ett bord som bara står och samlar damm?! Han önskar sig en soffa, han fick en fåtölj... Ha ha, nä men vad ska han med en stor soffa där i sitt lilla rum, bara onödigt... Vi får väl se i framtiden om det kommer in någon soffa där eller inte!;-)
Så tog vi hjälp av proffset Ann-Britt! Hon är en pärla på att tapesera! Jonas blev så tje när vi tapetserade TV-rummet och det blev inte så bra som han ville. Så då fick Ann-Britt rycka ut! Medans hon tapetserade och fixade ihop med Douglas, målade min pappa väggarna och Jonas listerna runt om i rummet!
När man typ är helt pantad som jag och inte fattar att det är beställningsvara på tapeter och bränner upp till grannbyn på sena fredags eftermiddagen och tror att man ska få med sig en rulle hem av den tapeten som Douglas bestämde.. Ja, då är det klart att han blir en gnutta besviken typ på mej främst... Men det löste sig ändå! Vi hittade en tapet som fanns hemma! En gråaktig lite rutig som nästan hade lite 60-tal i sig! Supersnygg! Enkel och klassisk! Så här i efterhand så kändes det nästan bättre med en enklare tapet!;-)
Jag målade hans säng för ett par veckor sedan och så flyttade vi in den, men sedan har vi inte gjort så mycket mer... Nu är han hos morfar i Varberg och då passade jag på häromkvällen att fixa iordning hans rum så att det står klart när han kommer hem!
Och så här ser hans "nya" rum ut efter en liten min makeover!
Enkelt och stilrent och inte så mycket pryttlar överallt!
"Sängbordet" hade vi hemma! En gammal hylla från Ellos som vi hade stående hemma! Sänglampan köpte jag på byns Elagenten! Nya gardiner ska köpas, men det tar vi sen om vi springer på något snyggt tyg!
Blev toknöjd med mitt sprayade rådjurshorn som jag köpte i fredags för 30 spänn! En snygg detalj på väggen!
Här kan han själv välja vad han vill ha uppsatt på väggen! Kepsar, foton, autografer eller annat som betyder något för honom! Perfekt ställe att hänga det som man vill visa upp! Men det får han själv bestämma när han kommer hem!;-)
Måste säga att det blev himla mysigt och lite mer "tonårsrum" som passar en 12-åring! Nästan så man själv skulle vilja krypa upp i hans rum när man vill ha lite lugn och ro!
Nu hoppas jag att Douglas blir lika nöjd med sitt "nya" rum som vi blev! Men det är jag nästan helt övertygad om att han kommer att bli!;-)
Nu är det nästa rum i huset som vi ska ta tag i! Nämligen Alfreds gamla rum som Fabian ska flytta in i! Så kommer alla 3 grabbarna att få varsitt rum uppe på övervåningen och hålla till där! Perfekt, då kan de slåss som de vill och härja runt på övervåningen och vi sitta nere på nedervåningen och uggla;-)
Så här ser det ut idag... Rummet har blivit lite som ett förvaringsrum... Skit och skrot som ska rensas och slängas. Lite ny färg på väggar och lister, sen kan han flytta in! Min tanke är att vi ska hinna fixa detta rum i början av vår semester, vi får väl se om vi orkar, känner och vill!;-)
Sen, ja sen är vi helt klara med alla rummen i huset! Allt har fått sig en liten uppfräschning! Dock behöver trappan lite ny och fräsch målarfärg, men det kanske vi också hinner med på semestern!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!