söndag 19 mars 2017

Lilla Kajsa Kavat!

 Ute hos mamma har hon massor och får! Och på våren kommer det alltid massor av små lammungar! De är allt bra söta de små lammen, synd att de blir så fula när de blir stora;-)
 Ibland händer det att mammorna stöter ifrån sina små nyfödda barn, vilket ju är jättejobbigt... Tur det finns nappflaska och en snäll mamma (alltså min mamma) som kan föda upp dessa små söta lamm när deras egna mamma inte vill se dem... Tänk hur det är i djurlivet...
Häromdagen föddes lilla Kajsa Kavat! Ett sött och väldigt litet lamm! Hennes mamma ville inte se henne utan valde att bara boxa bort henne! Så nu har hon fått en ny mamma, nämligen min mamma!;-)
 Det går extrem fort för de små liven att bli som en liten hund! Kajsa rymmer ur hagen och går och skriker ute på gräsmattan när hon är hungrig! Följer med som en liten hund dit vi går! Hon är så söt så man smälter och det kanske är tur att jag inte bor där ute, för då hade jag tagit in henne på kvällarna! Hade inte haft hjärta att låta henne vara ute där i mörkret utan sin mamma... Men det är väl så, fårskallar ska leva ute... Kanske kan det bli liiiite jobbigt den dagen hon är ett stort får att ligga i soffan inne och tro att hon är en hund... Funkar kanske? Kanske inte?;-)
 Kajsa har ett extremt sug begär, även fast hon inte är hungrig! Ja precis som ett litet människobarn behöver hon tutta lite då och då! Hon suttar och tuttar på allt som kommer i hennes väg! Nej det känns inget när hon tuttar! Ännu inga tänder som gör ont;-)
 Att barn och djur har något speciellt band! Så är det och barnen blir så himla lugna med djuren! Ja det blir ju vi vuxna med för den delen! Speciellt när dom är så här små och mysiga!
Att få mata är något alldeles speciellt! Det är som att ge ett litet barn mat! Man blir alldeles lugn och harmonisk!
Alltså denna lilla Kajsa fick våra hjärtan att smälta! Så jädrans söt!
Hade hoppats på att få vara med på en förlossning igår när vi åkte ut dit. Men nepp, ingen som tänkte föda just precis när vi var där... Men senare på kvällen fick mamma agera barnmorsa och fick hjälpa till att få ut 3 stycken små lammungar till världen! Sååå mysigt! Japp, det är något speciellt att vara med på djurförlossningar! Tänk så många hundfödslar, fårfödslar och kaninfödslar jag varit med om i mitt liv!
För 4 år sedan agerade jag och mamma barnmorska när ett stort lamm skulle komma till världen! Om det kan du läsa HÄR!
Åh, tänk om alla fick uppleva detta med små djur! Älskade lilla Kajsa! Hoppas hon blir en snäll fårskalle!;-) Inte som de lilla flasklammet som jag hade när jag var 12 år... Han hette Victor och var mitt egna lilla flasklamm! Han följde mej överallt och var så fin! Men en dag vände hans vänlighet till att bli stor, stygg och stark... Han stångade mej mer än en gång rakt i rumpan så jag flög flera meter i hagen...Tänk så förbannad jag var då!;-)
Han blev senare mat... NEJ, jag åt inte fårkött på den tiden, skulle aldrig fallit mej in att äta mina egna djur... Åh andra sidan åt jag heller inte ägg heller. Tyckte det var äckligt för de kom från våra egna djur... Nä jag åt varken kött fisk eller mjölk.... Tur man blir äldre och klokare, eller kanske var det inte tur? Kött måste man ju faktiskt inte äta  och mjölk dricker jag bara till kaffet numera... Jo då... Köttet kan fortfarande både mua, kuckelikua och nöffa där på tallriken åt mej trots att jag är 37...;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!