tisdag 10 januari 2017

Njutfulla Mae Phim!

Oj oj oj... Jag hade ju lovat er ett inlägg igår.. Det sket sig rejält kan man säga, jag somnade redan klockan 18:30. Helt sketslut.. Min kropp kändes som om den fastnat i en centrefug eller nått... Som en ursketen bajskorv.. Jag trodde verkligen inte att man kunde drabbas så hårt av jetlag, trodde det bara var mesar som drabbades av det. Tänk så fel jag hade;-) Hela familjen somnade ungefär den tiden igår! Men idag för första gången på 4 dagar är vi pigga och med på banan igen! Hurra!
Alltså jag har så sjukt mycket bilder som jag vill visa er från vår resa! Förmodligen kommer ni spy på mej efter alla inlägg från Thailand! Men ja, då får ni spy då! Jag njuter och drömmer mej sakta tillbaka igen och försöker känna in och drömma mej tillbaka!
 Vildhundar överallt! Alltså så söta så man bara skulle vilja stoppa ner dem i väskan och ta med hem! Stora hundar också, överallt! Men alla är så snälla mot dem, det kan ju vara en thailändares mormor eller farfar som går där!
 Att hänga på stranden, dricka såna här fruktdrinkar! Hmm, ja jag lovar er att det är banne mej livet! Vi njöt hela tiden, det kan jag lova er!
 När man kommer hem från en dag på stranden och sätter sig och spela kort, tar lite och dricka och chilla lite före kvällsmaten, så härligt! Och grabbarna höll sams nästa varje gång de spelade! Kryss i taket;-)
 Att gå ut och äta efter man har duschat, känna sig så där lite svettig och klabbig igen! Ja den känslan kan man lätt stå ut med;-)
Emmy som är 6 månader! Trivdes som fisken i vattnet i värmen och var så klart nyfiken och ville inte sova när vi var ute och käkade! Hur det kommer gå med hennes jetlag när de kommer hem om ett par veckor? Ja det är tur att Linda är mammaledig! Ja, med tanke på hur vi har känt oss de sista dagarna, så kan man ju tänka sig att det kanske inte är så lätt för en 6 månaders att hitta till dem rätta rutinerna så snabbt igen...
 Ha ha, alltså denna synen.. Det är inte så noga i Thailand det har vi ju märkt... Här ligger det lite ambulanspersonal och poliser på gatan och inväntar larm... Ja, varför inte lägga sig på vägen liksom? Ha ha, ja dom är roliga dom;-)
 Här hängde vi, på den här fina stranden! Skön sand, ren strand och underbart vatten!! Allt blir så kravlöst när man är utomlands! Man bara finner sig, känner ingen rastlöshet och bara slöar! Ja, förutom Jonas då som tycker det är lite jobbigt att bara ligga så där rakt upp och ner... Men han fick hitta på lite saker med grabbarna, så fick jag ligga och pressa!;-)
 Favoritstället som vi oftast käkade lunch på! Såååå himla mysigt! Tänk om man en dag kunde öppna upp en sådan restaurang vid havet på en varm plats! Ja drömma bör man!;-)
Vi låg vid den resturangen som låg på stranden en hel dag. Drack massor av drinkar, åt lunch, drack läsk och käkade vad vi ville.. När vi sedan skulle checka ut för dagen så landade nota på omkring 300 svenska kronor.. Ja, det är billigt där! Skitbilligt!!;-)
 När han väl satt i solen och inte under parasollet.. Ja, då brände han sig givetvis;-) Ha ha!
 Thailand har verkligen fångat mitt hjärta! Åh, jag är KÄR!!!
 Alla smådjur är så gigantisk stora där nere.. Som den här gräshoppan... Och alla ödlorna. Men dom var för snabb när man ville fota dem... De bara rasslade till så var de borta, så man hann knappt bli rädd;-)
 Solbrända och fina! Tänk om man kunde få ha en sån här härlig bränna hela året!;-)
 Som sagt maten!! MUMS! Så mycket gott och så mycket enkelt! Min mage har aldrig mått så bra som den gjorde där! Inte en dag som jag kände mej uppblåst. Inte en dag som min mage jobbade järnet. Jag tror att vi här i Sverige äter alldeles för mycket gluten och laktos! Ja, i alla fall i vår familj!
 Många små "tempel" stod lite överallt! Där thailändrana kunde ge gåvor i form av pengar, dryck och mat! Vem den där budda sen var som kom och plockade upp dessa gåvor? Ja, han mådde nog väldigt gott.... Hmm...
 Som sagt, allt var så annorlunda där... Typ alla körde ju runt på såna här moppar... Många som sålde mat eller andra saker. Hur de ens kunde köra runt på dessa överfulla moppar med grejer och ens se något? Ja det är ju en gåta?!;-)
 Vi låg inte bara vid havet varje dag... Ungarna ville åka till en pool någon dag, så det gjorde vi! Men hua va kallt det var i dessa pooler... Tacka vet jag havet som höll sina 30 grader!;-)
 En av alla kvällar som vi var ute och käkade! Ja, vi vissa dagar orkade vi inte. Så då tog vi hem mat och satt på altanen och käkade! Hur skönt som helst det med! Man blir trött av allt bad, sol och värme! (Kolla in dessa gratinerade musslor! Lovar att de va såååå goda Sara Svensson;-))
 Bordet bredvid oss satt 2 kändisar! JA, om man nu är så gamla som oss så vet man ju vem det är;-) Steffan Hellstrand och Anders Glennmark! Nej, jag vågade faktiskt inte gå fram och ta ett foto ihop med dem, så jag tjuvfotade dem;-) Ha ha... Och JA, de märkte dom nog! *fniss* Såg dem sen flera gånger! Fränt!
 En kväll gick barnen hem lite tidigare och vi hittade dem sovandes tillsammans med kussen Elsa! Såååå mysigt!!
 Sååå vackert! Och inte så turistit! Inte så mycket folk! Knappt några vissa dagar!
Förstår knappt själv att bara för en vecka sedan låg jag där och njöt! Svårt att förstå nu här i kalla Sverige....
 Så härligt att hela familjen har fått vara tillsammans i 2 veckor! Så härligt att kunna landa tillsammans och njuta varje dag! Alla har fått vara friska och krya!
Mer bilder kommer, jag lovar! Som sagt, ni kommer säkert att spy på mej;-) Men då får ni göra det!;-)
Kan verkligen rekommendera er att om ni ska resa till Thailand och inte är ute efter dunka dunka och fest! Att bara vara, njuta och andas! Åkt till Mae Phim, en pärla på jorden!!!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!