söndag 25 december 2016

Vilket paradis detta är!

Vi hänger ju här med Krille (Jonas bror), Linda, Emmy, Gustav, Elsa, Carolina, Egon och Ulla (Lindas föräldrar), Carola (Lindas syrra). Vi bor i varsina hus och vi träffas och hänger när vi vill och känner för det! Perfekt är det!! Vi sköter oss själva, men ändå gör vi massor tillsammans och inga krav på att vi måste hänga med varandra om vi inte vill!;-)
Emmy som skall vara här nere i Thailand i 2 månader, åh va hon trivs i värmen! Och fatta lyckan att få hänga med sina kusiner och få full fokus när man är 6 månader, det är lycka det!;-)
 Stranden här är såååå vacker! Ljuvligt är det och graderna håller sig på ca 30-35 grader i luften och det är nästan svalkande att ta sig ett dopp i havet som håller si så där 28-30 grader...;-)
 Att bara kunna ta sig en lunch på stranden för si så där 100 spänn för hela familjen! Ja det är inte fy skam det med denna vy kan jag lova!
 Att bara kunna komma hem till huset och slappa, bara vara! Precis göra vad vi alla känner! Underbart är det att koppla bort allt!
 Kommer hem från havet och direkt ner i poolen! Bada, bada och så badas det lite till!;-)
 Galna ungar.. Nej jag säger inget mer än att detta är ett laglöst land och det är sjukt hur lätt man kommer in i det laglösa... Ja, men det är ju ingen fara att sätta ungarna på moppen och köra utan hjälm en sväng. Hade liksom ALDRIG hänt i Sverige.... Men det gör det här!;-)
 Min älskade familj! Men oj va värmen och solen tar hårt på dem och oss! Vi har ännu inte riktigt vant oss vid detta och sover sjukt mycket här! Vilket är underbart skönt!
 Chill på våran altan!
 I fredags, alltså den 23:e fyllde Krille 44 år! En fördrink på deras altan! Mums!
 De hade bokat in oss på en restaurang på stranden! Där de hade dukat upp ett långbord på stranden där vi åt så sjukt god mat! Alltså, älskar verkligen denna maten här!
 Härligt att fira sin födelsedag på stranden tillsammans med familjen!
 Ungarna sprang runt på stranden och jagade småfisk medans vi satt och pratade, drack och åt! Ni ser de gröna där längst ut på havet!? Det är fiskebåtar som drar iväg på kvällarna och ligger ute hela nätterna! Det är sååå vackert!
 Efter maten gick vi vidare på ett annat ställe och slog oss ner och tog oss en supergod drink! Oj oj oj, va vi svettas! I mängder rinner det ut! Svettig och högröda ansiktet!;-)
 Igår morse vaknade vi upp till julaftons morgon! Vi käkade frukost och satte oss sedan på vår moppe och drog iväg på en liten tur! Vi hade ju kommit överrens om att inte ge några julklappar iår och det höll vi, nästan.... Ungarna fick välja om de ville ha något i affärerna, mest skräp här. Men lite solbrillor, badleksaker och hattar blev det! Lyckliga och för en väldigt liten peng!
Som sagt detta laglösa... Kolla in tjejen på moppen... Ser ni de svarat som ligger i hennes knä? Det är ett huvud på ett barn.. Japp, här lägger man barnen hur som helst på mopparna och bara kör!;-) *haha*
 Vi körde förbi ett fruktstånd och köpte färsk frukt! Bananer, ananas, vattenmelon, apelsiner och mango för knappa 40 svenska kronor! LYX!
 Så drog vi på oss badkläderna och gick ner till havet och badade på självaste julafton med ungefär noll julkänslor! Ingen som sakande den dagen ett dugg faktiskt! Kan lova att jag lätt skulle kunna fira jul så här varje år!!;-)
 Vatten baljas i! Man svettas som sagt kopiöst i värmen! De dricker precis vad och hur mycket de vill, huvudsaken är att de får i sig vätska!
 När man går på stranden och sanden är så het att man bränner sönder sina fötter, känslan där! Åh va härligt!!;-)
 Det är så sjukt vackert här och det bästa! Knappt något folk på dessa stränder! Bara vi och några till!!
 Jullunchen blev detta! Skaldjur och fisk! Mina favoriter!! Chilin här är STRAK! Jag råkade äta en halv bit på en chili och höll bokstavligt talat på att dö och då ska jag tillägga att jag älskar riktigt stark och het mat. Men detta brann i munnen....
 Julfin liten höna!;-)
 Ett bokat svenskt julbord hade vi i alla fall! Klart att vi måste få lite svensk julmat på självaste julafton!;-)
 Riktigt gott och sillen var såååååå god! Den hade de lyckas med perfekt och så även jansonen och köttbullarna!
Lycklig kille som lastat på  en hel drös med köttbullar!;-)
Klockan 21 var alla sååå trötta så vi tog moppen och åkte hem! Vilken underbar jul vi har! Nästan så man får nypa sig i armen för att tro att man inte drömmer...
Nu närmar sig klockan 9 på morgonen här och vi ska äta frukost! Idag väntas det spa för mej, Linda, Elsa, Gustav, Carro och Carola! Peeling och thaimassage! Nä, men jag ska inte klaga!;-)
Grabbarna skall bege sig upp i bergen och kolla in aporna! Som sagt, skönt när alla kan göra olika saker och göra vad vi känner för!
Hoppas eran jul varit underbar! Ja, julen är ju ännu inte slut för den delen, den har väl nästan knappt slutat hemma!;-)

1 kommentar:

  1. guuud va härligt ! just nu lngtar jag som en TOK tills det är vår tur att åka i slutet på mars. Sist vi var i thailand var viggo bara 2 1/2 år och jag och C gifte oss. Den här gången ska vi fira viggos 7 års dag i värmen !! Underbart !! :)

    Njut nu av semestern. Vem tusan behöver julskinka och sill när det finns sol, stränder och thaimat !!?

    Kram och god jul !

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!