måndag 20 juni 2016

Falska sniglar!

I fredags gjorde jag lite plock innan självaste kvällsmaten! Älskar ju plock, så det brukar jag fixa på helgerna! Plocka lite innan självaste huvudrätten! Mums! Sippra på ett glas vin och småäta lite! Skulle lätt kunna leva på just plock!;-)
Hittade ett recept på falska sniglar hos matplatsen och självklart fick jag lov att testa dem! Mums säger jag bara och superenkla att göra! Barnen var väl lite så där... Men vi vuxna älskade dem! Slurp sa det, så va fatet tomt;-)

Falska sniglar
ca 12 champinjoner
2 skivor vitt bröd
2 msk färsk persilja
1 tsk repad färsk timjan
1 vitlöksklyfta
50 g smör
salt, peppar
 
Bryt av foten från svamphatten. Lägg svamphattarna upp och ner i en smord ugnsfast form. Kantskär brödet och bryt det i bitar. Mixa brödbitar, persilja, timjan och vitlök till smulor. Tillsätt rumsvarmt smör och arbeta ihop till en smidig massa. Lägg en klick av massan i varje svamphatt. Gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter tills fyllningen fått fin färg.
 
Perfekt att bjussa som tilltugg på midsommar kanske, gott som tapas eller till grillat!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!