fredag 5 maj 2017

Sol, feber, bubbel, trädgård och igelkottar!

Här ligger jag och gottat mej! Vilket fantastisk väder vi har fått!! Fågelkvitter, sol och värme! Hur sjutton klarar vi av de låååånga vintrarna egentligen? Den frågan ställer jag mej varje år...
Det är inte alla som kan vara ute och njuta av det härliga vädret... Stackars Douglas och Alfred som har/haft feber och är superförkylda med envis hosta! Nu i maj månad?! Enormt många  som är sjuka! Vad beror detta på? Dålig vår? Eller är det så att många av oss inte kan/vill vara hemma när barnen är sjuka utan skickar dom ändå till skola och dagis? Blir så trött på såna föräldrar! Ja de blir jag! 
Vi har heller inte lätt att få ihop det och hur jag än gör, så har jag dåligt samvete... Men barnen kommer alltid först, alltid!
Nu är ju Douglas så stor att jag inte längre får vabba för honom... Känns ju jättedumt att lämna sitt sjuka barn hemma med hög feber. Men någonstans måste man ju dra gränsen.. Åh andra sidan är han ju (snart om 3 år) så stor att han är pippmyndig och ska ligga och pippa med någon på sitt rum, ja DET är ju verkligen helt sjuk! Mitt barn pippa med någon? Shit alltså, jag själv som bara är 15 ( i sinnet alltså;))
De här kortet tog jag snabbt som attans i tisdags kväll  utan att dom visste om det! Alltså visst ser de mysigt ut! Tänk att de kunde vara sams så länge utan att ens peta på varandra på 5 minuter! Syskonkärlek när den är som bäst!❤️
Alltså solen skiner och de vore väl härligt att sätta sig här och ta ett glas bubbel och skåla in helgen! Men nä. Det känns väl kanske lite väl häftigt... Morsan sitter ute i solen och pimplar bubbel mitt på ljusa dagen för sig själv! Mother of the year liksom! Ha ha!;)
Nä men jag ligger väl här tills Jonas kommer hem, då kan vi skåla in helgen! Eller ja egentligen skulle jag ju behöva ta hand om vår stackars trädgård som inte fått speciellt mycket kärlek den här våren! Den tittar på mej och ser så där fasligt ledsen och livlös ut!
Men seriöst, när skulle jag ha klippt rosorna då, tagit bort allt gammalt gräs när det varit svinkallt och snöat!? Nä precis, så den kan titta på mej! Men kanske hinner den få lite kärlek i helgen!
Får väl lite dåligt samvete när alla pensionärsgrannar är ute och fixar till varje litet grässtrå i trädgården... 
Men vår gräsmatta är väl inte så ful eller? JAG har klippt den 2 gånger den här veckan! Åh så fin den blev! Perfekt vardagsmotion! Tar typ 30-40 minuter att klippa! Såna där självgående maskiner är bara till för latmaskar, så de så! Nä jag ska aldrig säga aldrig att vi skaffar en. Men så länge som vår maskin går, så kommer vi aldrig att investera i en självgående! Aldrig, över min döda kropp! Och förresten..Ni som har en sån! Tänk på att slå av den på kvällar och nätter! Stackars de små igelkottarna som blir flådda av knivarna på maskinen när de kryper ihop till en boll för att de tror att det ett rovdjur som vill göra dem illa! Så dör dem istället! Så låt igelkottarna leva vidare ute i de fria, äta upp dom äckliga mössen och ormarna som vi inte vill ha på våra tomter! 
Man kan tror att jag inte pratat med en människa den här veckan med tanke på hur mycket jag har att säga idag, men det har jag! Pratat i massor! Och japp, varit en hel del irriterad oxå! Men de tar vi i ett annat inlägg! Säger bara en sak: som man själv vill bli behandlad, behandlar man andra!
Njut av solen och värmen och glöm inte bort att smörja er med solfaktor! Solen är staaaark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!