lördag 17 januari 2015

Perfekt när sockerhoran tror hon ska få bestämma!!

Jag försöker hela tiden hitta ett bättre allternativ att stoppa i munnen, speciellt när sockerhoran in her self tror att hon ska få bestämma VAD just jag ska stoppa i min mun! (Hon blir skogstokig om hon inte får något gott att tugga på...) Ja för hon kan vara så fruktansvärt jobbig, en stor finne i rumpan är vad hon är ibland. Ja helst av allt skulle jag så klart vilja slå ihjäl henne på fläcken när hon är som värst, men nä jag vill inte sitta inne pga av den ruttna kärringen;-)Och dessutom verkar hon ändå uppstå från de döda när man minst anar det... :-(
Jag skulle ju förstås kunna försöka hålla mej i från all det här med de-lite-godare-i-livet.. Men seriöst, vi lever bara en gång och JA ibland måste man ju faktiskt få njuta!
Men som sagt, jag söker och försöker hitta andra bra alternativ som man kan stoppa i sig när suget är som värst, slippa äta det vita sockret och de snabba kolhydraterna!
Häromdagen fick jag 2 olika recept av 2 vänner som jag kände att mina smaklökar skulle passa exemplasriskt bra med! (Tuuuusen tack snälla Hanna och Jecka för dessa recept, nu delar jag med mej dom vidare!;-))
Så här kommer 2 skitgoda recept på 2 olika grejer som du kan stoppa i dej när sockerhoran är som värst! Hacka, mixa, laga, ät och njut!!
KOKOSFUDGE
 
Ingredienser:
1.5 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 tsk kokosolja
1 msk agavesirap (hade jag glömt att köpa och tog istället en skvätt flytande honung. Gick minst lika bra!)
2 msk carobpulver eller kakaopulver
En nypa vaniljpulver
En nypa havssalt
 
Gör så här:
Mixa kokosflingorna och cashewnötter tills massan blir finmalen. Häll sedan ner övriga ingredienser och mixa eller blanda väl till en "deg"!
Tryck ut degen i en form kläd med plastfolie och ställ in den i frysen i ca 30 minuter så att degen blir enklare att skära i bitar. Förvara till sist i kylskåp eller i frys, så är det bara att ta fram och njuta när sötsuget smyger sig på!
 
NUTELLA (Choklad och hasselnötskräm)
 
Ingredienser:
(En liten burk)
1.75 dl hasselnötter
2msk kakao (rå eller vanlig)
0.75 dl kokossocker
En nypa salt
1 krm vaniljpulver
1-2 tsk kokosolja
 
Gör så här:
Rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Lägg nötterna i en handduk och skrubba dem så att skalet lossnar. Mixa nötterna i en mixer tills det blir ett nötsmör (om det inte blir ett smör, så tillsätt kokosoljan redan nu), tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills de blandas väl och du är nöjd med konsistensen. Häll upp i en burk, förvara i kyl. Ta ut krämen en stund innan du ska äta den då kokosoljan stelnar av kylan.
Ät denna till precis vad du vill! Lika god till kesoplättar, kesella eller som att äta direkt från skeden!
Ät och njut!
 
Och de övriga familjemedlemmarna gav tummen upp för detta!! Jag vet inte om det är bra eller dåligt? ;-) Risken är väl kanske att när jag väl ska ta något av detta så står det bara en tom burk kvar i kylskåpet..? Jo då, det har jag varit med om flera gånger;-) Och gör det de och jag är så där galet sugen, ja jösses då lovar jag att man liksom inte bara leker bort mitt humör;-)

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmm den där krämen skulle jag nog bara sleva i mig med sked.

    SvaraRadera
  2. Smarrigt !
    Jag får nog erkänna att jag har varit rätt skeptiskt till alla dessa "nyttiga alternativ" tills för ett par timmar sedan när en vän dök upp här med en burk "rawfood chokladbollar".
    Farligt goda - och får man äta sånna till kaffet så kan jag nog nästan tänka mig att vara utan smågodis ett tag :)
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!